Cât vor plăti șoferii bucureșteni pentru parcările care țin de PMB din 15 august? Tarife pe zone și modalități de plată – ghid

Începând cu data de 15 august, parcările publice administrate de către Compania Municipală Parking București, vor primi noi tarife, în funcție de cele 3 zone de delimitate (descrise amănunțit în articolul nostru). Cei care nu vor achita în avans parcarea vor primi o amendă de 200 de lei și se vor pomeni cu automobilul imobilizat (până la stingerea datoriei).

În continuare vă prezentăm harta cu zonele de parcare și tarifarea aferentă, dar și toate metodele de plată pe care le aveți la dispoziție (impreunpă cu ghiduri de utilizare a fiecărei metode).

Iată care este Delimitarea zonelor de tarifare conform HCGMB 517/2019

Zona 0: 10 lei pe oră

Piața CA Rosetti – Str. Tudor Arghezi – Str. Dr. Dimitrie G Gerota – Str. Jean Louis Calderon – Strada CA Rosetti – Bdul. Nicolae Bălcescu – Str. Ion Câmpineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Str. Halelor – Piața Unirii – Bdul. Unirii – Bdul. Mircea Vodă – Str Matei Basarab – Bdul. Hristo Botev – Piața CA Rosetti

Zona 1: 5 lei pe oră

Piața Francofoniei – Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – Bdul. Geniului – Sos. Cotroceni – Splaiul Independenței – Bdul. Mihail Kogălniceanu – Str. Vasile Pârvan – Str. Berzei – Str. Gării de Nord – Piața Gării de Nord – Calea Griviței – Sos. Nicolae Titulescu – Bdul. Banul Manta – Bdul. Ion Mihalache – Str. Aviator Popișteanu – Bdul. Expoziției – Str. Parcului – Str. Tipografilor – Sos. București_Ploiești – Bdul. Aerogării – Str. Nicolae G Caranfil – Bdul. Beijing – Bdul. Mircea Eliade – Calea Floreasca – Str. Polonă – Str. Mihai Eminescu – Str. Traian – Bdul Pache Protopopescu – Sos. Mihai Bravu – Str. Traian Popovici – Calea Dudești – Bdul. Octavian Goga – Str. Nerva Traian – Bdul. Gheorghe Șincai – Str. Lânăriei – Calea Șerban Vodă – Bdul. Mărășești – Piața Libertății – Str. Mitropolit Nifon – Piața Regina Maria – Bdul. Libertății – Piața Francofoniei

Zona 2: 2,5 lei pe oră

Aria cuprinsă între ZONA 1 și limita administrativă a Municipiului București

 

Puteți consulta mai jos harta interactivă a parcajelor publice cu plată aflate în subordinea Primăriei Capitalei (clic pe imagine pentru link):

 

Cum se poate face plata? Ghid realizat de Compania Municipală Parking București

Plata contravalorii serviciului de parcare în parcajele de pe raza Municipiului București poate fi realizată prin următoarele modalități:

  1. Numerar către personalul autorizat, în parcajele unde aceștia sunt prezenți

Plata numerar se efectuează numai către personalul autorizat, ușor de identificat după uniforma de lucru personalizată și legitimația de serviciu.

Pentru fiecare plată prin numerar se emite obligatoriu bonul cu valoare fixă, în care se regăsesc următoarele informații: • Datele de identificare ale Companiei Municipale Parking București SA; • Data și ora emiterii bonului cu valoare fixă și seria acestuia; • Codul de identificare al parcajului; • Suma achitată pentru serviciul prestat; • Numărul de înmatriculare al autovehiculului pentru care s-a achitat serviciul.

  1. Cu cardul bancar prin intermediul aplicațiilor pentru telefonul mobil Parking București sau AmParcat.ro

În tutorialul video de mai jos este prezentată pas cu pas modalitatea de plată cu card bancar prin intermediul aplicației pentru telefonul mobil Parking București:

Succint, pașii necesari efectuării plații sunt, după cum urmează: • Din ecranul principal – harta cu amplasamentele parcajelor, selectați parcajul dorit; • Selectați butonul “Plata”; • Selectați numărul de ore și autovehiculul; • Apăsați butonul „Confirmă”; • Veți fi direcționat către interfața procesatorului de plăți, unde veți introduce datele cardului. Vă informam că, din motive de securitate, adăugarea datelor cardului bancar în vederea efectuării plații contravalorii serviciului se face doar în interfața procesatorului de plăți. Ulterior primei plăți efectuate cu succes, la secțiunea „Carduri” din meniul aplicației, veți regăsi cardul dumneavoastră. Acesta va fi utilizat în mod automat pentru viitoarele plăți, cu certitudinea că datele nu vor fi salvate local în telefonul dumneavoastră sau în sistemul nostru informatic. În acest fel datele cardului dumneavoastră vor fi în siguranță. În cazul în care pe viitor doriți adăugarea unui alt card bancar, este suficient să parcurgeți pașii de mai sus, iar în interfața procesatorului de plăți să introduceți datele noului card; la efectuarea cu succes a plății cardul va fi automat adăugat în lista din secțiunea „Carduri”

  1. Prin SMS la numărul 7458 În tutorialul video de mai jos este prezentată pas cu pas modalitatea de plată prin SMS:

Succint, pașii necesari efectuării plații sunt, după cum urmează: • Trimiteți la numărul scurt 7458 un mesaj text de forma: Exemplu: P1234 B123ABC 1 Unde: P1234 – este codul parcării, unic și diferit pentru fiecare parcaj în parte, afișat pe panourile de informare montate în parcaje; B123ABC – numărul de înmatriculare al autovehiculului scris legat într-un cuvânt; 1 – numărul de ore de parcare dorit; printr-un SMS se pot plăti maxim 3 ore de parcare; pentru mai mult de trei ore se pot trimite mai multe mesaje SMS Obligatoriu între codul parcării, numărul de înmatriculare și numărul de ore se inserează câte un spațiu!! Detaliat, formatul mesajului este: {cod parcaj}{spațiu}{nr înmatriculare legat într-un cuvânt}{spațiu}{nr de ore de parcare}

Imediat după transmiterea mesajului veți primi un SMS cu detaliile plății și codul de confirmare; • Trimiteți codul de confirmare la 7458; • La final veți primi un mesaj de confirmare a plății. IMPORTANT: Dacă nu primiți mesajul de confirmare plata nu este înregistrată, iar dumneavoastră nu veți fi taxat de către operatorul de telefonie mobilă; Dacă plata este efectuată cu succes se taxează un singur SMS de către operatorul de telefonie mobilă, chiar dacă operațiunea de plată se face în doi pași. Scopul celor doi pași este acela de a evita introducerea unor informații eronate (în special numărul de înmatriculare) care poate duce la plății valide pentru autovehiculul dumneavoastră.

Pentru și mai multe detalii, accesați pagina Companiei Municipale Parking București

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two + 4 =