Atentie! Din 23 august toate parcarile publice din sectorul 4 vor fi taxate. Vedeti care sunt tarifele in functie de zona!

Tineretului

Primaria Sectorului 4 a anuntat, astazi, ca, incepand cu data de 23 august, toate parcarile publice din sector vor intra in regim de tarifare. Astfel, parcarile publice aflate in zone cu puncte de interes mai mare pentru locuitori (banci, farmacii etc), si unde si aglomeratia este mai mare, vor fi costa mai mult. Insa, vor exista doua doua zone de tarifare, una galbena, pentru care soferii vor plati 2 lei pe ora, si una verde pentru care ramane valabil tariful perceput deja in anumite parcari din sector, respectiv 1 leu pentru doua ore de parcare.

Va prezentam, in continuare integral anuntul primariei de sector:

”Cele peste 2.500 de locuri de parcare publică de pe bulevardele din Sectorul 4, administrate de Primăria Sectorului 4 prin Direcția de Mobilitate Urbană, vor intra în regim de tarifare, începând din data de 23 august a.c.

Potrivit hotărârilor Consiliului Local al Sectorui 4, spațiile de parcare de pe bulevarde vor fi reorganizate și împărțite în două zone tarifare, marcate cu galben și cu verde, în funcție de gradul de aglomerare, precum și de existența mai multor puncte de interes pentru cetățeni.

Astfel, zona galbenă, tarifată cu 2 lei/oră, a fost creată în locuri în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituții publice, iar zona verde, tarifată cu 1 leu/două ore, este valabilă în locații în care fluxul de mașini este unul redus.

Toate parcările sus menționate, existente pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Șoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Șoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinței și Luică vor fi marcate corespunzător, iar sumele încasate din aceste tarife vor constitui bugete pentru amenajarea unor viitoare parcări, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piața Sudului sau cea din zona străzii Tulnici.

Trebuie menționat faptul că șoferii vor fi informați în legătură cu acest regim de tarifare prin pancartele care vor fi montate în zonele respective, unele cu galben, celelalte cu verde, iar intervalul de taxare va fi de luni până duminică între orele 8-18, în rest fiind gratuit. Plata parcării se poate face extrem de simplu, prin SMS la numărul 7424 sau folosind aplicația Primăria Sectorului 4. 

În cazul nerespectării regulamentului de parcare, angajații Direcției Mobilitate Urbană vor bloca roțile autovehiculul, pe cheltuiala conducătorului auto”

1 Comment

  1. Amețit

    August 14, 2021 at 4:55 pm

    1.Primaria Capitalei spune ca este ilegal ceeea ce faceți și ca nu trebuie să plătim. Cum procedăm?
    2.Daca nu dețin un telefon mobil, cum plătesc?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × 4 =