Începând de mâine, parcările publice din București vor avea tarif unic!

parcările publice

Începând de mâine, parcările publice din București vor avea tarif unic. Astfel, se renunță la diferențele bazate pe zona în care se afla parcarea și se adoptă tariful unic de 5 lei pe ora indiferent dacă parcăm în centrul orașului sau la periferie.

Autoritățile spun că se elimină astfel discriminarea, pentru că potrivit vechiului regulament cei care parcau la periferie plăteau 2,5 lei pe oră, în timp ce tariful în centrul orașului ajungea și la 15 lei pe ora.

Pentru cei care parchează în centru,vestea este bună pentru că vorbim, desigur, despre o ieftinire, însă pentru cei care parchează la marginea orașului, din contră, intervine o dublare a tarifului (de la 2.5 lei pe ora la 5 lei pe oră).

Alte detalii legate de parcările publice cu tarif unic:

  • Tariful de 5 lei pe oră se va aplica în intervalul 8:00 – 20:00, de luni până vineri.
  • Tariful zilnic pentru persoane fizice și juridice va fi de 30 de lei.
  • Pentru un abonament lunar, un șofer va plăti 500 de lei și va putea să folosească un loc de parcare public fără rezervare sau nominalizare, de luni până duminică, în intervalul 8:00 – 20:00.
  • Persoanele cu domiciliul sau reședința adiacentă parcării, care au o mașină înmatriculată în București, vor plăti pentru un loc de parcare un abonament de 50 de lei lunar sau 500 de lei pentru 12 luni, adică tot anul.
  • Riveranii vor putea folosi un loc de parcare fără să îl rezerve.
  • Mașinile electrice și hibrid vor putea parca gratuit în continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen + 18 =