Informatii importante pentru persoanele cu dizabilitati din Sectorul 4. Unde isi pot reinnoi certificatele?

dizabilitati

Primaria sectorului 4 a anuntat astazi, printr-un comunicat de presa, ca persoanele cu dizabilitati isi pot reinnoi certificatele de handicap intr-un singur loc, fara sa mai fie nevoite sa se “plimbe” prin tot sectorul pentru obtinerea facilitatilor CFR, Metrorex sau RATB.

Pentru ca cele 7.800 de persoane cu dizabilitati inregistrate in Sectorul 4, sa nu mai fie nevoite sa traverseze jumatate din sector, ca sa-si revendice drepturile prevazute de lege, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC4) si Primaria Sectorului 4 au decis sa simplifice circuitul care trebuie parcurs intre eliberarea certificatului de handicap si obtinerea gratuitatilor de transport, adunand toate serviciile intr-un singur sediu, se arata in comunicatul de presa.

“Cele mai multe sesizari pe care le-am primit din randul celor 7.800 de persoane cu dizabilitati pe care le avem in evidenta, s-au referit la faptul ca oamenii erau nevoiti sa mearga la sediul din Str. Covasna, pentru a depune documentatia necesara eliberarii certificatului, apoi mergeau pana la sediul din Sos. Oltenitei, pentru a-si revendica drepturile. Acum nu vor mai fi nevoiti sa faca acest drum, pentru ca toate aceste servicii sunt disponibile in spatiul din Sos. Oltenitei nr. 252-254, care a fost reamenajat, modernizat si accesibilizat”, potrivit Mihaelei Ungureanu, Directorul DGASPC4.

Potrivit oficialului primariei, 60 de persoane trec zilnic, in medie pragul sediului Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, fluxul fiind continuu pe tot parcursul anului.

Programul de lucru cu publicul la noul sediu din Sos. Oltenitei nr. 252-254, bloc 151:

  • Luni, marti si miercuri – 8.00 – 16.30;
  • Joi – 8.00 – 18.30;
  • Vineri – 8.00 – 14.00.

Vedeti actele necesare pentru depunerea dosarului de evaluare complexa a unei persoane adulte cu handicap pe site-ul primariei de sector

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × 2 =