Cum l-ar fi ajutat Piedone pe Ion Radoi de la metrou sa-l salte DNA-ul! G4media publica Stenogramele unei convorbiri intre cei doi!

Stenograme

Probabil ca toata lumea a banuit ca exista o legatura intre Ion Radoi, liderul sindicatului USL Metrou, si primarii de la sectoarele 5 si 3, respectiv Popescu Piedone si Robert Negoita, din moment ce aceste doua administratii locale din Bucuresti au fost singurele care au refuzat sa desfiinteze chioscurile ilegale din statiile de metrou aflate in sectoarele pe care le conduc. Iar banuiala e pe cale sa se transforme in certitudine incepand de ieri, cand G4Media a publicat, in exclusivitate, o serie de stenograme DNA cu o discutie telefonica intre Radoi si Piedone.

Din stenograme se poate vedea cum functioneaza o schema cat se poate de neaosa, care confirma ca vorba “o mana spala pe alta” inca este de actualitate in Romania. Pe scurt, stenogramele DNA pe care au pus mana cei de la G4Media arata ca primarul sectorului 5 ar fi amanat demolarea chioscurilor ilegale de la metrou in mod intentionat.

“Potrivit documentului citat, Piedone i-ar fi cerut lui Radoi sa ii dea si lui spatii comerciale, la Izvor, in schimbul ne-demolarii. Alti primari le-au demolat dupa notificarile primite de la Metrorex, precum Daniel Baluta de la Sectorul 4, Clotilde Armand de la Sectorul 1 sau Radu Mihaiu de la Sectorul 2.”, scrie G4Media.

Ce spune DNA:

„Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca primarul sectorului 5 Bucuresti, Popescu Cristian impiedica din diferite motive sau intarzie emiterea dispozitiilor de demolare a spatiilor comerciale ce functioneaza ilegal la Metrou.

In contextul demararii procedurii Metrorex de eliberare a spatiilor comerciale de la metrou care functioneaza in mod nelegal, la data de 27.05.2021, primarul sectorului 5 Popescu Cristian „ Piedone” i-a pretins lui Radoi Ion, liderul sindicatului USLM, sa-i dea „jumatate din spatiile comerciale de la Izvor”, urmand ca in schimb sa amane sau sa refuze emiterea dispozitiilor de demolare a spatiilor de la Metrou aflate pe raza sectorului 5 (statiile de la Izvor, Eroilor, Eroii Revolutiei). Radoi Ion a fost de acord cu propunerea primarului Sector 5, „plusand”, spunandu-i ca „o jumatate de statie intreaga ii da.”:

CITITI STENOGRAMELE PE G4MEDIA!

Cum explica Piedone:

Tot G4Media publica astazi si replica lui Piedone. Acesta spune ca de fapt discutia telefonica purtata cu Radoi si interceptata de DNA a fost in gluma si ca nu ar putea face “asemenea greseli elementare”.

”Am facut un spirit de gluma in stilul meu caracteristic. Cum sa zic, si la telefon, sa mi se dea jumatate de statie, pai ce, am innebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus in convorbire ca sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele (…) Am zis-o intr-un spirit de gluma. Hai sa fim seriosi, am aproape 28 de ani in administratie, nu pot face asemenea greseli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, a declarat Piedone pentru G4Media.ro.

CITITI IN CONTINUARE PE ACEST SUBIECT PE G4MEDIA.RO

Reamintim  faptul ca in data de 14 iulie a.c. DNA a descins la resedinta lui Ion Radoi, la USL Metrou si la primariile sectoarelor 3 si 5 in contextul in care in statiile de metrou din aceste sectoare nu fusesera inca dezafectate magazinele care functioneaza, conform declaratiilor autoritatilor, ilegal. Ion Radoi era plasat sub control judiciar, dupa mai bine de 5 ore de audieri. Pe langa acuzatiile de coruptie, procurorii ancheteaza si fapte precum “zadarnicirea combaterii bolilor”, dupa cum era de asteptat, avand in vedere ca oprirea fara niciun fel de avertisment a activitatii de la metrou, in timpul starii de alerta dictata de pandemia de coronavirus, a pus sanatatea bucurestenilor in pericol.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen + 1 =