Cosmarul de la Piata Sudului continua! Comisia de Circulatie a respins planul de descongestionare a circulatiei!

Comisia de Circulatie

Solutia propusa miercuri de Primaria Sectorului 4 pentru fluidizarea traficului in zona Piata Sudului, unde se efectueaza lucrari la pasajul subteran, nu a fost aprobata de Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Capitalei. Autoritatea locala a solicitat aviz pentru redeschiderea rutelor alternative in regim de sens unic, si anume strada Cararuia si intrarea Urcusului, dar Comisia nu a putut lua o decizie, in absenta furnizarii unor date de trafic, existent si estimat.

Cele doua trasee identificate de Primaria de sector urmau sa functioneze astfel:

  • Intrarea Urcusului, cu sens unic spre centrul orasului, pana la Calea Piscului, de unde se continua in dublu sens pana la intersectia cu bulevardul Tineretului.
  • Strada Cararuia, cu sens unic pentru circulatia spre periferie.

Lipsa datelor de trafic, pentru situatia existenta si cea estimata, au pus Comisia de Circulatie in imposibilitate de a lua o decizie fundamentata.

Deasemenea, Comisia a considerat ca reglementarea unei portiuni de strada in sens unic, continuand cu dublu sens, va produce confuzie in randul soferilor si va crea circumstante favorabile producerii de accidente rutiere. In plus, o portiune din strada Cararuia se afla in proprietate particulara, ceea ce face imposibila transformarea acesteia in drum public.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × 3 =