PMB a demarat “destantarirea” Capitalei

destantarire

Noi o sa-i spunem “destantarire”, chiar daca Primaria Capitalei prefera un termen tehnic – larvicidare. Important este insa ca PMB a demarat ieri, 28 aprilie, tratamentele de combatere a larvelor de tantari. Cum s-ar spune, cu putin noroc (oricum mai mult decat anul trecut cand s-a intarziat nepermis de mult dezinsectia), anul asta o sa avem mai putini tantari care sa ne bazaie pe la ureche.

Iata comunicatul PMB:

“Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Eco Igienizare, a demarat astazi, 28 aprilie 2022, tratamentele de combatere a larvelor de tantari. 

Operatiunile de larvicidare se desfasoara pe toate malurile de lacuri care sunt in proprietatea Municipalitatii. Conform Planului Unitar de Actiune, aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pentru anul 2022 sunt prevazute 7 tratamente de combatere a larvelor de tantari. Tratamentele se desfasoara lunar.

Substanta biocida folosita pentru combaterea larvelor de tantari este VECTOBAC, aprobata de Ministerul Sanatatii si nu pune in pericol fauna si flora de pe malurile lacurilor.

Pentru aplicarea tratamentelor de larvicidare, angajatii CMEIB S.A. intervin cu autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile. Actiunile de combatere a larvelor de tantari se realizeaza in intervalul orar 07.00 – 15.00.

Compania Municipala Eco Igienizare a pus la dispozitie numarul de Dispecerat non-stop – 0752.041.898 – si mail sesizari@cmeib.ro, unde cetatenii pot face sesizari si reclamatii legate de activitatea de Deratizare, Dezinsectie si Dezinfectie desfasurata de CMEIB S.A.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen − seventeen =