PMB a cumparat doua tomografe care evalueaza rezistenta arborilor

PMB

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), prin Compania Municipala Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde Bucuresti S.A., anunta achizitionarea a doua aparate de tomografiere a arborilor. Acestea vor fi folosite pentru a evalua starea de sanatate a arborilor maturi din Bucuresti si in special a exemplarelor valoroase, in scopul conservarii si pastrarii lor.

Potrivit unui comunciat de presa al PMB, cele doua aparate vor contribui la cresterea gradului de siguranta a cetatenilor. Mai exact, aparatele permit identificarea arborilor bolnavi sau imbatraniti și a ramurilor cu potențial risc de desprindere. Tratarea acestora in mod corespunzator, dupa stabilirea diagnosticului, reduce riscul de prabusire a copacilor, la care ar fi expusi trecatorii.

CITESTE SI: Legislatie tembela: Toaletarile de copaci nu se pot face decat cateva luni pe an, in anumite perioade

“Majoritatea bolilor si a ranilor arborilor duc la aparitia de fracturi, cavitati sau putregai care modifica elasticitatea si densitatea tesutului lemnos. Rapiditatea de propagare a undelor sonore este direct influentata de aceste modificari din tesut investigate de cele doua aparate. Acestea realizeaza analiza pe verticala a extinderii tesutului afectat si detecteaza stadii incipiente de putregai. Astfel, se poate face o previziune a rezistentei arborelui”, se arata in comunicatul de presa al Municipalitatii.

Valoarea totala a celor doua tomografe este de 131.987 lei fara TVA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × one =