PMUD va fi votat astazi in Consiliul General al Capitalei. Care sunt cele mai importante proiecte

bike-sharing

Consiliul General al Municipiului Bucuresti  va vota, astazi, nu mai putin de 55 de proiecte, majoritatea reprezentand propuneri pentru investitii in cadrul Planului de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) 2016 -2030.

Cele 55 de proiecte care vor intra in dezbaterea CGMB presupun un buget de 6,8 miliarde euro. Jumatate din bani vor fi inghititi de Metrorex.

Investitii in Metrorex

Aproape jumatate din aceasta suma este dedicata investitiilor Metrorex, precum constructia si punerea in functiune a liniei M6, inclusiv material rulant (1,055 miliarde euro), a liniei M5 (970 milioane euro), a fazei a doua a liniei M4 (Gara de Nord — Progresul) inclusiv material rulant (950 milioane euro), extinderea M2 incepand din statia Pipera, inclusiv material rulant (200 milioane euro), extinderea M3 din statia Pacii, inclusiv material rulant (300 milioane euro).

Investitii in RATB

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) se afla printre tintele de investitii in cadrul PMUD 2016 – 2030, iar asta ar trebui sa se traduca prin imbunatatirea infrastructurii de tramvai (216 milioane euro), a traseelor de tramvai (15 milioane euro), achizitionarea de material rulant tramvaie (635 milioane euro, dintre care jumatate in perioada 2016-2023, iar cealalta jumatate in 2024-2030); reabilitarea depourilor (134 milioane euro) si a statiilor de tramvai (100 milioane euro). La fel de important, printre proiectele care vor fi votate astazi se numara si realizarea de benzi de circulatie cu prioritate pentru transportul public (cheltuieli de 45 de milioane de euro), modernizarea retelei de troleibuze (107 milioane de euro), reabilitarea statiilor de autobuz (22,8 milioane euro), a garajelor si autobazelor RATB (256 milioane euro), reorganizarea traseelor de autobuz (prin crearea de rute principale care traverseaza orasul si ajustarea distantei dintre statii la o medie de 500-600 metri); crearea de parcari de tip park&ride la intrarile de pe autostrăzile A1, A2, A3, statia feroviara Progresul, Aeroportul Henri Coanda, extensia M2 (24 milioane euro).

Investitii in piste pentru biciclete

In aceeasi sedinta de astazi, Consilierii Generali vor vota si soarta contruirii de piste de biciclete. Conform poriectelor din PMUD, este vorba despre realizarea unei retele de 250 de kilometri de piste de biciclete, avand o lungime de aproximativ 60 km (50 milioane euro); infiintarea retelei de agrement pentru biciclete (cu acces spre lacurile Chitila, Cernica, Mogosoaia, Padurea Baneasa); introducerea unui sistem de inchiriere a bicicletelor, crearea unor noi zone cu prioritate pentru pietoni in centrul orasului, dar si imbunatatirea conditiilor de accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusa.

Sursa: Agerpres

1 Comment

  1. Andrei

    January 31, 2017 at 5:10 am

    Aberații si termene sf. 2030. Nu sunt in stare sa termine metroul dr taberei sau pasajul piata sudului sau centura asta blestemată. Sa vedem dac se tine ciuma de firea de promisiunea cu pasajul in martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 + nine =