IMPORTANT! Primaria Sectorului 4 incepe lucrarile la pasajul pietonal de la Eroii Revolutiei, proiect abandonat de Municipalitate de mai multi ani

Eroii Revolutiei

Daca Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a facut ceva cu adevarat bun, este ca si-a dat girul ca anumite lucrari ale PMB sa treaca in grija primariilor de sector, care par a fi oricum mai determinate decat Municipalitatea sa finalizeze proiectele. Spunem asta pentru ca un proiect foarte important zacea inceput si abandonat de catre PMB, din lipsa de bani, interes etc.. Este vorba despre Pasajul Pietonal Eroii Revolutiei, inceput in urma cu foarte multi ani si ulterior pus in conservare. Anul trecut, santierul a trecut in administrarea Sectorului 4, iar acum primaria de sector ne anunta, printr-un comunicat de presa ca, de duminica incep lucrarile!

Fara alte comentarii, va prezentam integral comunicatul de presa al Primariei Sectorului 4 referitor la lucrarile de la pasajul pietonal de la Eroii Revolutiei:

“Inceput in urma cu foarte multi ani si ulterior pus in conservare pana anul trecut, cand a intrat in administrarea Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti, Pasajul Pietonal Eroii Revolutiei va deveni cel mai modern nod intermodal, la standarde occidentale, ce va putea promova mobilitatea si accesibilitatea cetatenilor.

Duminica seara, traficul rutier in zona se va desfasura restrictionat, odata cu inceperea lucrarilor la unul dintre proiectele cele mai asteptate de locuitorii Sectorului 4. Pentru inceput se va interveni la trotuarul si prima banda de circulatie din fata cimitirului Bellu, urmand apoi sa se lucreze etapizat si pe celelalte benzi de circulatie, fara a aglomera zona cunoscuta drept una dintre cele mai sufocante din Capitala.

Mai exact, toate trecerile de pietoni din intersectia Eroii Revolutiei vor fi eliminate si mutate in subteran, respectiv in pasajul pietonal, astfel incat locuitorii sectorului 4 sa nu mai fie nevoiti sa traverseze intersectia in conditii de risc, iar conducatorii auto sa poata circula in conditii de trafic fluent.

In prezent, calatorii trebuie sa parcurga sute de metri pentru a ajunge in statiile de tramvai sau autobuz, precum si la statia de metrou, iar traficul intens face ca aceasta intersectie sa fie extrem de greu de traversat.

Ca urmare a lucrarilor pe care Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti le va demara si avand in vedere ca Piata Eroii Revolutiei este un punct intermodal de transport, pasajul pietonal va face corespondenta atat cu statia de metrou, cat si cu celelalte statii STB. Acesta va avea o lungime de 40 de metri, o latime de 4,5 metri, trei cai de acces, trei escalatoare si trei lifturi pentru persoanele cu dizabilitati.

Astfel, odata cu finalizarea acestui proiect extrem de important pentru locuitorii Bucurestiului, zona va fi total reconfigurata.

Traficul va fi mai fluent, timpii de stationare a masinilor in trafic vor fi redusi, poluarea va scadea si, totodata, numarul de accidente si ambuteiaje va fi redus.

Este cunoscut faptul ca o parte importanta a strategiei de modernizare a comunitatii din zona de sud a Capitalei o reprezinta cresterea sigurantei traficului pietonal si rutier pe raza Sectorului 4.

Asadar, pentru a evita eventualele neplaceri in trafic, cat si nervii, rugam cetatenii care tranziteaza zona sa respecte intocmai semnalizarile si restrictiile de circulatie.

Lucrarile pentru modernizarea si consolidarea acestui pasaj pietonal vor dura aproximativ 12 luni.”

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 + 11 =