Primăria Sectorului 4: „Primarul General încearcă să își asume nemeritat efectuarea lucrărilor de refacere a Pasajului Unirii”

unirii

Primăria Sectorului 4 a dat publicității un comunicat de presă în care susține că Primarul General, Nicușor Dan, a încercat, într-o emisiune televizată, să își asume „nemeritat” efectuarea lucrărilor de refacere a Pasajului Unirii.

Iată comunicatul de presă a primăriei de sector:

Urmare a declarațiilor fără legătură cu realitatea făcute de Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, susținute în această seară, 26 iunie a.c., în cadrul emisiunii Jurnal de seară, moderată de domnul Cosmin Prelipceanu și difuzată de postul Digi24, pentru corecta informare a opiniei publice, Sectorul 4 al Municipiului București face următoarele precizări: 

Începând din luna aprilie a anului 2022, Pasajul Unirii și Planșeul Unirii, două obiective de importanță strategică pentru Capitală se află în administrarea Sectorului 4 al Municipiului București.

Sectorul 4 al Municipiului București și-a asumat întru totul responsabilitatea punerii în siguranță și a consolidării celor două obiective de infrastructură. În acest sens, Sectorul 4 al Municipiului București a efectuat lucrările de punere în siguranță a pasajului rutier încă din  vara anului trecut, iar în paralel, a contractat servicii specifice în vederea efectuării celor două expertize tehnice realizate de către specialiștii Universității Tehnice de Construcții București și care încadrează atât Planșeul Unirii, cât și Pasajul Unirii în starea tehnică IV – nesatisfăcător, ce impune intervenții de urgență.

La acest moment, Sectorul 4 al Municipiului București este autoritatea contractantă în cadrul procedurii de licitație publică privind proiectarea și realizarea lucrărilor de consolidare a Planșeului Unirii.

În plus, până și finanțarea lucrărilor de consolidare a Planșeului Unirii a fost obținută tot de către Sectorul 4 al Municipiului București, ca urmare a unei ordonanțe de urgență, prin care Executivul a alocat administrației locale a Sectorului 4 suma de 150 de milioane de euro.

În aceste condiții, cu tot respectul pentru Primarul General al Capitalei, domnul Nicușor Dan și pentru funcția publică pe care o exercită, considerăm ca fiind total lipsit de corectitudine și lipsit de moralitate modul în care edilul Nicușor Dan încearcă să își asume total nemeritat proiectul de consolidare a Planșeului Unirii, făcând declarații referitoare la o lucrare extrem de importantă pentru bucureșteni în a cărei realizare propriu-zisă nu are niciun fel de implicare.

Reamintim că, la momentul producerii unor accidente rutiere la Pasajul Unirii, Primarul General a recunoscut public că întreaga lucrare este coordonată de către Sectorul 4 al Municipiului București și că Primăria Generală nu răspunde de lucrările efectuate.

1 Comment

  1. meeee

    July 14, 2023 at 10:51 am

    la cat de “bine” a fost reabilitat acel pasaj d c ar v rea cineva sa-si asume lucrarea?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 − four =