Primim de la cititori: Ne scapa si pe noi cineva de plosnite? Sectorul 4 este invadat

plosnite

Nu este, cu siguranta, primul an cand ne confruntam cu invazia de plosnite, si asta se intampla nu doar in sectorul 4, ci in toata Capitala, se pare. Problema este ca indiferent de cate apeluri s-au facut pana acum, si la Primaria Capitalei si la cea de Sector, autoritatile nu au intervenit sau, daca au facut-o, parca au dat cu apa de ploaie.

Problema, cum spuneam, nu este de ieri, de azi, ci de mai multi ani, iar tratamentele aplicate de administratie nu au niciun efect asupra acestor insecte. Ori aceste plosnite s-au adaptat si au devenit imune la solutiile folosite la dezinsectie, ori s-au folosit substante diluate (nu ne-ar mira, practica exista, din pacate, in domenii mult mai serioase). Astfel, daca de tantari am scapat anul acesta (speram), doar pentru ca a venit sezonul rece, de plosnite se pare ca nu vom scapa.

Cititorul nostru Doru Cazan, presedinte al Asociatiei de Proprietari a blocului 113 de pe strada Soldanului, ne scria, in urma cu aproximativ o saptamana si jumatate, ca imobilul este invadat de plosnite:

Va scriu din partea Asociatiei de Proprietari bl. 113, str. Soldanului 2, sector 4, in calitate de Presedinte. Suntem invadati de plosnite urat mirositoare verzi, ne intra in casa, nu putem sa stam cu geamurile deschise“. Acelasi cititor ne scria si ca a depus o petitie la Primaria Capitalei, in data de 23 septembrie si ca ne va tine la curent daca problema va fi rezolvata. Suntem in 4 octombrie si se pare ca lucrurile nu s-au miscat deloc, chiar daca sesizarea pe care a depus-o la PMB a primit si un numar de inregistrare (il punem si noi aici, poate citeste cineva de la Capitala acest text1559754/2017-09-25). Din pacate, insa, nu va fi suficient nici chiar daca primaria Capitalei rezolva acest caz. Este doar unul dintre miile, probabil, care ar trebui rezolvate!

Primaria nu mai are nicio scuza acum!

Daca pana de curand toti responsabilii din administratia Bucurestiului, de la Capitala si pana la Sectoare, sareau ca arsi daca ii intrebai de dezinsectie si deratizare si aratau cu degetul spre celebra grea mostenire invocand lipsa unui contract cu o firma de specialitate, birocratia etc. acum lucrurile s-au schimbat. Mai exact, Primaria Capitalei a atribuit contractul  pentru serviciile amintite in urma incheierii licitatiei. Iar noi am scris recent pe tema asta in articolul A dat sfanta Birocratie si Maica licitatiilor, cum ar spune Firea: in sfarsit, Bucurestiul are contract de dezinsectie.  In concluzie, nimeni din administratie, de la Firea si pana la …portarul primariei, nu mai are voie sa spuna ca nu se poate face nimic. Evident, este foarte posibil ca noi “sa latram” si “ursul” sa-si vada de ale lui. Speram insa ca nu va fi asa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × five =