Primim de la cititori: Reabilitarea la un bloc de la Sos. Giurgiului dureaza de un an de zile

reabilitatea

In rubrica primim de la cititori avem astazi un subiect care ne intereseaza pe toti: reabilitarea termica a blocurilor de locuinte din sectorul 4, tema despre care nu am mai auzit nicio noutate din partea autoritatilor in ultima perioada. Cititorii Sectorul4LIVE ne scriu, nemultumiti, ca lucrarile demarate in urma cu un an nu s-au finalizat nici acum. Concret, este vorba despre blocul nr. 1 de pe Soseaua Giurgiului nr 131, a carui reabilitare dureaza de un an de zile, subiect pe marginea caruia am primit doua mesaje de la doua cititoare afectate de situatie. Nu primaria este de vina, probabil, pentru ce se intampla in cazul blocului 1, ci firma care face reabilitarea, dar este clar ca doar primaria poate impune o solutie pentru finalizarea lucrarilor.

Fara alte comentarii din partea noastra, va prezentam mesajele de la cititori, mizand in acelasi timp si pe o reactie prompta din partea primariei de sector care ar putea interveni si verifica situatia de pe santier. Din cate stim, firmele care se ocupa de reabilitari pot fi amendate drastic daca nu respecta contractele.

REABILITARE ABANDONATA – mesaj primit de la M.V

“As vrea sa va aduc in atentie reabilitarea termica.Mai exact blocul 1 din Sos.Giurgiului  nr.131. Aici au inceput lucrarile de reabilitare in luna septembrie 2016 si de mai bine de 1 luna de zile sunt  ABANDONATE.  Nu mai sunt materiale nici macar suruburi, nu mai sunt decat 5 muncitori.Termenul de finalizare a acestui bloc era in septembrie 2017.

Eu personal am avut balconul inchis cu termopan iar acum il am fara termopan, iar din spusele constructorilor nu stiu cand il voi mai avea inchis asa cum era, deoarece  nu au fost achitate nici macar lucrarile efectuate pana acum.

Desi se stia ca nu sunt bani pentru continuarea lucrarilor au fost demolate balcoane  intregi, printre care erau si balcoane ingrijite asa cum era balconul meu. Nu sunt singura in aceasta situatie, noi am cheltuit foarte multi bani pentru a realiza aceste lucrari pe care Primaria ni le-a daramat, stiind ca nu are bani sa continue lucrarile. Cat trebuie sa mai asteptam sa ni se puna la loc ceva ce noi am avut, asteptam de 2 luni ? 

Va rog sa faceti public acest lucru ca poate in felul acesta se siseaza dl. Primar si intelege ca trebuie sa isi respecte promisiunile facute si sa termine ceea ce a inceput.”

O alta cititoare T.O. ne scrie ca la acelasi bloc s-au strans mormane de deseuri provenite de la reabilitarea respectiva si nu numai, pentru ca o societate comerciala profita de zona amenajata pentru gunoiul santierului, iar clientii acesteia arunca si ei acolo fel de fel de reziduuri. 

Cu astfel de imagini traim noi locuitori ai sectorului 4 unde cei de la primaria sector 4 care se ocupa de curatenie. Nu prea trece prin zona, mai exact este intr-un lateral de bloc de pe Giurigiului nr 131, unde niciodata femeia de serviciu a blocului 1 nu ajunge (probabil nu tine de bloc) si, culmea ironiei, aici se afla o societate comerciala care sta cu mizeria sub nas chistoacele provenind de la clientii societatii comerciale, care stau la umbra si consuma bauturi alcoolice. (…) Aceeasi problema o avem cu ei, s-a facut un an de zile si inca nu au terminat reabilitarea. Plus ca am avut foarte multe probleme cu aparatele de aer conditionat, trebuind ca tot noi, pe bani nostri, sa ne bagam freon…”, ne scrie T.O. care ne trimite si cateva imagini cu deseurile din zona blocului.

1 Comment

 1. Alex

  octombrie 30, 2017 at 7:33 pm

  Buna seara! Tot in blocul Nr 1 locuiesc si eu!!!
  Este inadmisibil Ce se intampla cu reabilitarea asta!!!!.
  Inebunim, a venit frigul , avem copii mici ne au daramat balcoanele cu tot cu termaopane si ne au spus ca dureaaza o Luna de zile de Ce dreacu nu Nea zis de la inceput ca dureaaza atat????? Va rugat frumos ajutatine!!
  Tin Sa precizez ca de Doua saptamani lucreaza la balconul meu si lam Sunat pe Domnu cu termaopane le si mi-a zis ca face tot posibilu Daca poate Sa nu ne prinda gerul, asta nui un raspuns corect !
  Va multumesc si va rog Sa ne ajutati

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nine + seventeen =