Primim de la CITITORI: Strada Cararuia, de la ruta “alternativa” la “sport extrem” (VIDEO)

Cararuia

Prin toamna anului trecut, strada Cararuia era deschisa traficului rutier ca alternativa la intersectia de la Piata Sudului. Administratia locala promitea asfaltarea strazii, realizarea de trotuare si dirijarea circulatiei de catre politistii de la Locala, montarea semnelor de circulatie, marcarea trecerilor de pietoni si cate si mai cate.  Astazi, la mai bine de jumatate de an de la acea decizie, Cararuia a devenit o ruta din ce in ce mai folosita. In ciuda acestui aspect, autoritatile nu s-au tinut de cuvant si cu amenajarile promise.

Cititorul nostru, Alexandu Grecu, ne scrie ca locuitorii din zona (Asociatiile de proprietari Amfiteatru Residence si ThePark) au depus de-a lungul timpului o serie de sesizari autoritatilor competente (catre Primaria Sector 4, ADP4, Brigada Rutiera a Capitalei) in vederea rezolvarii problemelor de pe Cararuia si Pajistei, dar pana acum nimeni nu a facut nimic la modul concret:

“In data de 1.09.2016 Primaria Sectorului 4 a deschis strada Cararuia (inchisa pana in acel moment) traficului rutier intens, fiind promovata ca o alternativa a intersectiei de la Piata Sudului. Pentru cateva saptamani, strada a fost inchisa traficului, conform promisiunilor primariei in intervalul 22 – 06 de luni pana vineri si in weekend.

Intre timp strada Cararuia  este circulata non stop, nu este amenajata in mod corespunzator, nu exista trotuare pe anumite portiuni ale strazii, iar acolo unde exista acestea sunt in mare parte impracticabile.

Riveranii au facut numeroase sesizari autoritatilor competente dar nu s-a realizat nimic concret pana in acest moment.

Cerintele riveranilor sunt de bun simt:

– finalizarea amenajarii si sistemantizarii  strazilor Cararuia si Pajistei

– crearea trotuarelor aferente acestor strazi conform normelor si reglementarilor in vigoare 

– instalarea semnelor rutiere corespunzatoare pentru a se garanta siguranta pietonilor (treceri de pietoni marcate pe asfalt, limitatoare de viteza)”

Vedeti in continuare si un clip care arata modul in care oamenii sunt nevoiti sa faca un slalom periculos printre masini pentru a ajunge cu copiii in parc.

6 Comments

 1. Serban

  April 7, 2017 at 10:08 am

  e doar o chestiune de timp (probabilistica curata) cand or sa inceapa si accidentele…(carucioare lovite), copii lovii, adulti..etc Important e ca baluta a scos tot traficul de pe vacaresti pe cararuia, astfel el putand ajunge mai repede acasa seara .

 2. Maria Niculescu

  April 7, 2017 at 12:00 pm

  Rusine dlui primar care a spus ca e interesat de sanatatea locuitorilor din sector. Pe Cararuia si Pajistei suportam cea mai mare poluare posibila!

 3. Chiriacescu Valentina

  April 7, 2017 at 1:37 pm

  Comentariu
  Pietonii blocurilor de pe str. Cararuia si Pajistei sunt adevarati KAMIKAZE in dorinta lor de a parcurge o zona fara trotuare pana la intrarea in parc,fiind expusi in orice minut la accidente rutiere. Nu se respecta nicio regula de circulatie referindu-ma la limita vitezei,claxonari excesive,parcari incorecte si de foarte multe ori circulatia vehicolelor pe sensul interzis si asta in mare viteza pt. a nu fi depistati.Nu mai comentez lipsa de civilizatie a conducatorilor auto care-si descarca scrumierele si toate hartiile de ambalaj pe acest drum.
  Nume *
  Chiriacescu Valentina

  Email *
  chiriacescu.vali@gmail.com

  Sit web

 4. Primarul Baluta

  April 7, 2017 at 3:03 pm

  As dori pe aceasta cale sa atentionez pe toti cetatenii, sa isi cumpere masina si sa nu mai mearga pe jos. Mersul in masina este mult mai bun si te duce mult mai repede unde doresti.

 5. Dani M

  May 3, 2017 at 4:22 pm

  Cred ca avem o problema de neintelegere.
  Strada Cararuia incepe de la Martisor si se termina inainte de coborare. Acolo unde cineva cu muschi lui a blocat drumul zicand ca proprietate privata.
  De sus de la Cararuia pana jos la Secerei (sau Pajistei) .
  Sau am uitat asta?
  Oare dec e primaria sa asfalteze si sa fac trotuare pe un domeniu privat?
  Si slalom se face printre masinile locatarilor din zona…

 6. AsfaltTango

  July 15, 2017 at 4:04 pm

  Tara de labeli tristi la volanul unor harburi carora le spun masini. Niste maimute necivilizate si sinistre!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 4 =