De La Cititori: Astazi, despre golanii care se aduna noaptea printre blocuri, despre reabilitari si locuri de joaca periculoase pentru copii

De La Cititori

De La Cititori: Astazi, despre golanii care se aduna noaptea in parculetele dintre blocuri, despre reabilitari si locuri de joaca periculoase pentru copii.

Despre zonele de relaxare dintre blocuri. Relaxare pentru derbedei si betivi

Multi dintre cititorii nostri ne spun ca sunt extrem de deranjati de derbedeii care vin noapte de noapte, de cum se incalzeste un pic vremea, in spatiile cu banci  sau mese amenajate de primarie intre blocurile din cartier. Am doar ales unul dintre mesajele primite de la cititorii nostri care semnaleaza aceasta problema. Cu alte cuvinte,  cazul de mai jos, de pe Ornamentului, nu este unul izolat.

Iata mesajul:

M. Vulcan: “Buna ziua. As vrea sa stiu de ce se construiesc printre blocuri, in spatii mici, acele chioscuri acoperite? Tocmai s-au scos de langa blocul meu, pe Ornamentului, o masa cu banci, unde se adunau in fiecare noapte derbedeii zonei, cu circ si galagie, pana la 2-3.00 dimineata. Am crezut ca, in sfarsit, am scapat de golani. Nici vorba, probabil ca se va construi acelasi chiosc cum am vazut prin vecinatati. Oameni buni, chiar nu aveti niciun pic de logica? Cum puteti sa amplasati asa ceva la cativa metri de geamurile dormitoarelor noastre? De ce ne terorizati? Nu realizati ca ii invitati pe derbedei la petreceri nocturne, de nu ne putem odihni noaptea? Faceti-le, fratilor, in parcurile mari, departe de blocuri, dar nu ne spulberati linistea cu astfel de amenajari stupide! Stam mereu sa chemam Politia Locala, care doar ii avertizeaza, iar golanii revin nestingheriti? (…) Intre timp, nu s-a construit acel chiosc, inca, dar s-a montat o alta masa cu bancile aferente. Exact ca la crasma din sat. Vine vara, incepe teroarea! Ca sa nu mai spun ca pe cararea ingusta de trecere spre bloc, pe langa acest spatiu de petreceri, sunt montate alte 11 banci, una langa alta, mai ceva ca-n Cismigiu! Galagia si stresul ne sunt asigurate.”

Despre un parculet pentru copii, care ar trebui reabilitat urgent

Fier beton iesit cativa centimetri buni din pamant si stalpi din beton rupti, cioturi de beton, mai bine spus, rugina etc. toate in parculetul de pe Aleea Izvorul Crisului. Primaria ar trebui sa intervina rapid aici pentru a elimina pericolul accidentarii copiilor.

Iata mesajul si cateva imagini de la cititori:

G.C.: “Buna ziua. Va scriu pentru a va semnala o situatie extrem de periculoasa pentru siguranta copiilor. Au fost deja cateva accidente. Este parcul de la Aleea Izvorul Crisului”

Despre mizerie si risipa de materiale la reabilitarea termica a unui bloc

Cititoarea noastra, V.C., ne atrage atentia ca reabilitarea termica a blocului 87 de pe strada Gradiste se face fara respectarea unor norme minime de curatenie. Basca, dupa cum veti vedea in imaginile de mai jos, se face si o risipa incredibila de materiale.

Iata mesajul:

V.C.: “Buna ziua! As dori sa trimiteti o e echipa care raspunde de reabilitare pe str. Gradiste nr 17. bl 87, sa vedeti in ce fel lucreaza. Materiale stricate si o mizerie de nedescris. Atata risipa, e ceva strigator la cer. Pe bani cui?”

2 Comments

 1. Alex

  December 7, 2019 at 11:49 pm

  Buna seara,

  Doresc sa va comunic o situație destul de deranjanta care se intampla in parculetul de pe Aleea Mirea Mioara Luiza nr 5, din spatele blocului 6. In fiecare zi se aduna un grup de adolescenți aici si fac ce vor, adică ( tipa, urla, fumează, ascultă muzică și vandalizeaza băncile si jucăriile pentru copii). In fiecare zi, vin între orele 15:00 si 22:00. Chiar si acum cand este foarte frig afară vin in continuare si fac ca toate animalele, exact ca la mahala. A venit poliția locală de câteva ori, dar doar ii avertizează si ei vin iar după ce pleacă poliția. Vreau si eu sa intreb cum este posibil sa se construiască astfel de spatii publice exact langa locuințele noastre?!! Ce inseamna asta?!! Eu o percep ca pe o invadare directă din partea primăriei a intimității și a confortului locatarilor. Ca sa numai spun vara cand stau până când au chef! Daca tot ii place primăriei sa construiască astfel de spatii, pe banii nostri….normal, ar trebui să își asume acest lucru si sa asigure paza acestor spații….Nu sa stam noi, locatarii sa dam telefon la poliție ori de câte ori fac gălăgie in ultimul hal!! Fiecare isi asuma ce face, asa ar trebui să își asume si primaria care construiește pe banda rulantă astfel de ,,spatii de relaxare pentru golani,,…..Sa asigure paza acestui parc si sa il închidă după orele 22:00, sau daca le este atat de greu, sa il închidă definitiv, pentru ca oricum, din cauza acestor golani oamenii numai vin cu copii in acest parc! Cred si eu…..este periculos…..Deja vorbim despre un parc care a devenit un pericol public, nicidecum un loc de relaxare pentru părinți și copii….Ce frumos este pentru cei care sunt la putere sa construiască amenajări publice, fără fără să își asume, sa se spele pur si simplu pe mâini asa cum au spălat banii nostri…..Rusine!

 2. Marian

  September 3, 2023 at 1:25 am

  Aceeasi problema cu locul de joaca si in str. Resita 39. In fiecare noapte avem circ si veselie. Bautura la greu. Galagie la fel. Nu avem parte de odihna. Sesizarile la politie raman suspendate in nori. Nu se intampla nomic. Inclusiv la primaria sect. 4 avem sesizare depusa cu aceasta situatie (ca asociatie de locatari).Tot nimic. D-nul Baluta e ocupat sa faca PR pozitiv. Mai o bordura, mai o panseluta. Dar de problemele oamenilor nu se ocupa nimeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × three =