Probleme termoficare Bucuresti din cauza frigului. Maine se anunta cele mai scazute temperaturi din Bucuresti

termoficare

Se anunta temperaturi extrem de scazute in Bucuresti, iar dincolo de disconfortul de afara, multi bucuresteni sunt nevoiti sa suporte si frigul din case cauzat de functionarea sub parametri a centralelor RADET. Nu este o noutate, iar situatia nu este o surpriza pentru nimeni. In plus, daca in ultima saptamana situatia a fost grea pentru multi bucuresteni in ceea ce priveste confortul termic din apartamente, se pare ca apogeul temperaturilor extrem de scazute va fi atins in noaptea care urmeaza si pe parcursul zilei de maine. Maine se vor inregistra in Bucuresti, potrivit informatiilor ANM, temperaturi (resimtite) de minus 22-23 de grade Celsius, si se pare ca, din nou, reteaua de termoficare va functiona, in cateva zone din Bucuresti, sub parametri. Nu o spunem noi, ci primarul Capitalei, Gabriela Firea.

In cadrul sedintei Consiliului General, Gabriela Firea, a recunoscut ca exista o serie de probleme cu incalzirea apartamentelor din anumite cartiere. Primarul a vorbit despre sectoarele 2 si 6, insa, am completa noi, nu doar aici sunt probleme, ci si in anumite zone din Sectorul 4. Din nou, nu o spunem noi, ci cititorii Sectorul4LIVE, care ne-au trimis mai multe mesaje legate de furnizarea sub parametri a agentului termic. Care sunt sansele ca lucrurile sa se rezolve rapid? Raspsunsul este sec: zero sanse. Va trebui, momentan, sa ne multumim cu alte promisiuni, planuri si intentii. Si chiar daca lucrurile s-au pus in miscare, cumva, din partea administratiei municipale, ar fi o prostie sa ne facem iluzii ca in aceasta iarna se mai poate face ceva pe parte de investitii in infrastructura RADET. Iata ce a spus, astazi, in cadrul sedintei CGMB, Gabriela Firea: “Avand în vedere ca ne referim la 1,3 milioane de bucuresteni care beneficiaza de acest serviciu, este o prioritate pentru PMB orice investitie in reabilitarea conductelor de termoficare. Din nefericire, din cei aproape 900 de kilometri de retea de termoficare, pana la mandatul meu nu s-au reabilitat decat 200 de kilometri de retea, in douazeci si ceva de ani. Este foarte putin, ritmul este extrem de scazut””, a spus Gabriela Firea. De precizat este ca, potrivit unor evaluari recente, aproape 70 de kilometri de conducta din sistemul de termoficare trebuie reabilitate urgent. Conform bugetului pentru 2018, aceste conducte vor fi reabilitate prin Compania Municipala Energetica.

Dincolo de aceste cifre si statistici destul de negre intrebarea oricarui este daca vom avea sau nu caldura in calorifere in noaptea care vine si maine, in conditiile in care se anunta cele mai scazute temperaturi din aceasta iarna in Bucuresti. Din pacate, nu exista niciun fel de asigurari din partea primariei ca nu vor fi probleme, din contra, ele sunt de asteptat, si asta tot din cauza infrastructurii vechi si subdimensionate a RADET si, bineinteles, absentei investitiilor. De altfel, declaratia edilului din cadrul sedintei de astazi este mai mult decat clara… “Vreau sa ii asigur pe toti bucurestenii ca ne straduim prin toate dispeceratele (RADET, Capitala, priamrii de sector – n.r.), sa preluam toate problemele, sa le rezolvam punctual, toti colegii de la RADET actioneaza si sunt in comandament de urgenta pentru a se putea interveni, astfel incat cetatenii sa aiba cat mai putin de suferit, deloc daca se poate”.

3 Comments

 1. Chivu Adrian

  martie 1, 2018 at 5:36 pm

  Aceleași probleme în fiecare an, de ce ne mai miram!!!!,sau ce asteptam (vreo schimbare???), trăim doar, în România. …

 2. Petre Liliana

  martie 3, 2018 at 9:54 am

  Inteleg ca nu se mai poate face nimic in aceasta iarna pentru a remedia reteaua RADET dar de ce factura de plata este la fel si pentru blocurile in care caldura nu este? Cum sa platesc pentru ceva ce nu am primit?

 3. Anonim

  decembrie 5, 2018 at 11:46 am

  Intr-adevar stau in cartierul Tineretului-Sector 4 si, fata de anul trecut, caloriferele sunt caldute si este frig in casa. Nu cred ca este problema de retelele de termoficare, ci de trecerea RADET la ELCEN si de stocul de combustibilul insuficient la sfarsit de an. A venit un salariat RADET si a masurat in subsol 43 de grade, pai pana la etajele superioare ajunge la 35 de grade.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × 4 =