Prognoza actualizata ANM: gerul va persista pana pe 2 martie, cel putin

prognoza

Meteorologii au actualizat prognoza pentru zilele urmatoare, iar vestile nu sunt dintre cele mai bune. Astfel, toata tara se va afla, in intervalul 28 februarie (ora 11.00) – 2 martie (ora 20.00) sub avertizari de tip Cod Galben si Cod Portocaliu de ger si viscol.

Mai exact, prognoza arata ca valul de frig va persista si se va intensifica pe parcursul noptilor, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi negative in toate regiunile si va fi ger, mai ales dimineata si noaptea.

Prognoza mai arata ca, pana pe 2 martie, ora 20:00, va fi Cod Portocaliu de temperaturi extrem de scazute in 29 de judete, inclusiv Municipiul Bucuresti, gerul va fi persistent, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in această perioada. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre minus 12 si  minus 6 grade, iar cele minime se vor incadra intre minus 22 si minus 12 grade, izolat mai coborate, sub minus 25 grade. Nu in ultimul rand, incepand din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) si pana duminica (4 martie) vor fi intervale cu precipitatii in majoritatea regiunilor, dar mai ales in sud-vestul si sudul tarii. Potrivit ANM, la inceput va ninge, apoi, trecator, vor fi precipitatii mixte si se va forma polei.

Sursa: Administratia Natinala de Meteorologie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × 2 =