RADET a intrat in faliment! Decizia instantei este DEFINITIVA

apa calda si caldura

UPDATE: “Nu există niciun risc ca bucureştenii să rămână fără căldură şi apă caldă, după ce RADET a intrat, luni, definitiv, în procedură de faliment, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Economiei şi Energiei, Virgil Popescu.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, astazi, ca Regia Autonoma de Distribuire a Energiei Termice Bucuresti (RADET) sa intre in faliment. Decizia instantei este definitiva.

Prctic, vorbim despre respingerea de catre Curtea de Apel Bucuresti a apelurilor din dosarul in cauza si mentinerea deciziei initiale a Tribunalului Bucuresti de intrare in faliment a regiei.

Potrivit Mediafax, la scurt timp inainte de pronuntarea solutiei, primarul General Gabriela Firea a declarat ca bucurestenii vor avea in continuare asigurat serviciul de termoficare, indiferent de decizia instantei.

“Lichidarea RADET nu inseamna disparitia sistemului de termoficare. Am luat masuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic in Capitala”, ar fi declarat Gabriela Firea.

Vom avea sau nu caldura si apa calda in aceasta iarna?

Parerile privind riscul ca bucurestenii sa ramana fara caldura si apa calda in acest sezon sunt impartite.

In timp ce administratorul judiciar al RADET sustine ca intrarea in faliment a unei regii nu ar fi permisa de lege (dar tocmai s-a intamplat!), ci doar o lichidare controlata, alte voci sustin ca, potrivit legii insolvente, nicio societate aflata in faliment nu poate derula activitati economice…

Altfel spus, riscul sa crapam de frig in apartamente in aceasta iarna nu este cu totul exclus. Mai mult, avem impresia ca nimeni nu poate confirma clar daca problemele juridice ale RADET, generate de datoriile imense neachitate, se vor traduce prin oprirea activitatii sau nu.

VOM REVENI CU NOI INFORMATII PE MASURA CE ACESTEA APAR!

Surse: Agerpres / Mediafax / Libertatea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 + 9 =