Razboi in toata regula intre conducerea de la Sincai si primarie. Plangeri penale pe de o parte, acuzatii de interese ale primariei de cealalta parte

sincai

Primaria Sectorului 4 a anuntat ieri ca a depus o plangere penala impotriva conducerii Colegiului National Gherghe Sincai, dupa ce personalul liceului nu ar fi raportat un caz de infectare cu coronavirus, evitand astfel intrarea in scenariul rosu de functionare pentru unitatea de invatamant. De cealalta parte, fostul director al Sincai afirma, intr-un interviu acordat edupedu.ro, ca de fapt Primaria ar incerca sa forteze  intrarea liceului in scenariul rosu de functionare, pentru a demara reabilitarea.

“Ca urmare a mai multor sesizari primite din partea unor parinti ai copiilor inscrisi la Colegiul National „Gheorghe Sincai”, membrii ai Directiei Corp Control din cadrul Primariei Sectorului 4 au efectuat, astazi, un control in urma caruia s-a constatat faptul ca persoanele din conducerea unitatii de invatamant mentionate nu au raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situatie care ar fi generat, conform cadrului normativ in vigoare, intrarea in scenariul rosu de functionare.

Potrivit informatiilor obtinute de membrii Corpului de Control, acest aspect era cunoscut la nivelul Consiliului de Administratie al scolii inca de ieri (miercuri – n.r.), 30 septembrie2020.

Intrucat acest aspect contravine tuturor normelor legale si sanitare aplicabile, primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a dispus ca impotriva conducerii colegiului sa fie inaintata, in regim de urgenta, o plangere penala pentru zadarnicirea combaterii bolilor.”, potrivit unui comunicat de presa al primariei

Plus o plangere penala pentru ultraj

Razboiul dintre primarie si conducerea de la Sincai nu s-a rezumat la aceasta plangere, pentru ca, afirma biroul de presa al primariei, angajatii lui Daniel Baluta ar fi fost agresati verbal in timpul controlului de catre directorul si directorul adjunct de la Sincai. Prin urmare, angajatii primariei intentioneaza sa depuna si ei, in cursul acestei zile, plangeri penale impotriva celor doi directori.

“De asemenea, avand in vedere faptul ca in timpul activitatii, angajatii autoritatii locale au fost agresati verbal de catre directorul adjunct si directorul colegiului in incercarea de a bloca activitatile de control, acestia vor depune, in cursul zilei de maine, 2 octombrie 2020, plangeri penale pentru ultraj.”, se mai arata in comunicatul de presa.

In scandal interviune fostul director al Sincai, Silvia Musatoiu

Fostul Director a Colegiului Gheorghe Sincai, Silvia Musatoiu, intervine in acest scandal si afirma, intr-un interviu acordat edupedu.ro si preluat de catre ziare.com, ca de fapt elevul despre care se spune acum ca ar fi infectat dar omis din raportarea conducerii colegiului nici macar nu a a fost testat pana acum. Potrivit Silviei Musatoiu, ar exista alte interese ale celor din primarie de a baga in scenariul rosu colegiul Gh. Sincai:

“Primaria Sectorului 4 urmareste din septembrie sa ne duca in scenariul rosu, doar fiindca doreste sa isi duca la bun sfarsit niste contracte, iar scoala pentru asta trebuie sa fie goala. Contracte de reabilitare pe care afirma ca le face pe bani europeni – dar nu exista niciun proiect depus pentru asta”.

Legat de agresiunea verbala acuzata de angajatii primariei care au venit in control la Sincai, fosta directoare a Colegiului spune ca lucrurile au stat de fapt altfel:

“Agresiunea verbala (despre care primaria sectorului 4 vorbeste in comunicat – N.Red.), din cate stiu, inseamna: iesiti afara! Pentru ca cei doi reprezentanti ai asa-numitului corp de control al primarului nu au putut prezenta legitimatiile”.

SURSE: PS4.RO / ZIARE.com / EDUPEDU.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 + one =