Razie in pietele din Sectorul 4: brazi de Craciun vanduti fara acte de provenienta, amenzi pe masura

brazi de Craciun

Autoritatile locale au desfasurat, ieri, o razie de proportii in mai multe piete agroalimentare din sectorul 4 si au descoperit foarte multe nereguli la comerciantii care vand brazi de Craciun. Politia locala a aplicat mai multe amenzi.

Potrivit Kanal D, care citeaza surse din primaria sectorului 4, cele mai frecvente nereguli descoperite in urma controalelor se refera comercializarea unor brazi de Craciun fara documente de provenienta, vanzarea acestora la colt de strada sau chiar pe tarabele din piete unde ar fi trebuit de fapt sa se afle expuse legume si fructe, dar si neetichetarea corespunzatoare a produselor, respectiv lipsa afisarii preturilor.

Conform declaratiilor reprezentantilor Politiei Locale sector 4, in urma verificarilor s-au aplicat amenzi totale de 25.000 de lei.

Un lucru pe care nu il stiam pana acum este ca nu doar inspectorii instititiilor de control pot solicita actele de la comercianti pentru verificarea provenientei acestor brazi de Craciun, ci si cumparatorii. Evident, nu prea multa lume o sa faca un astfel de gest, dar nu e rau de stiut ca aveti dreptul de a cere vanzatorilor sa va demonstreze ca bradul pe care vreti sa il cumparati nu este taiat/vandut ilegal.

Din ceea ce spun reprezentantii primariei sector 4 pentru stirile Kanal D, amenzile aplicate in urma controalelor de luni sunt unele record, iar actiunile de verificare vor continua.

Sursa: Kanal D

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eight − 5 =