Ce părere aveți? Viceprimarul Capitalei propune referendum prin care bucureștenii să decidă dacă vor sau nu trotinete pe drumurile din oraș!

trotinete

Incidentele cu trotinete electrice în București s-au înmulțit pe măsură ce aceste mijloace de transport au început să fie folosite de foarte mulți oameni, mai mult sau mai puțin pricepuți în a le conduce. Nu de puține ori, pentru că nu se respectă niciun fel de reguli de circulație sau pur și simplu nu se cunosc aceste reguli, trotinetiștii participă și ei la creșterea haosului de pe drumurile din oraș. Dar atenție, nu este vorba despre posesorii de trotinete, ci în special de cei care le închiriază de la companiile de profil. În acest context, Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, propune să mergem la referendum și să decidem prin vot dacă mai vrem sau nu trotinete pe drumurile din București.

Referendumul propus de viceprimar ar urma să aibă loc odată cu alegerile de anul viitor, pe 9 iunie.

„Bucureștenii trebuie să decidă: Cu sau fără trotinete electrice pe străzile din Capitală!

În calitate de Viceprimar General și de consilier al Partidului Național Liberal, am elaborat în urmă cu un an Regulamentul pentru folosirea trotinetelor.

Documentul a urmat toți pașii legali, inclusiv dezbaterea publică, fiind propus și scos de 3 ORI de pe ordinea de zi a Consiliului General.

Am decis astfel că Bucureștiul nu mai poate aștepta. Ne întoarcem la cea mai bună formă de democrație și îi întreb direct pe bucureșteni, prin referendum, dacă își doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului.

Pentru a avea costuri cât mai mici, propun ca referendumul să aibă loc odată cu alegerile europarlamentare care vor avea loc, duminică, 9 iunie 2024.”, a Stelian Bujduveanu, pe Facebook.

Nu în ultimul rând, viceprimarul Capitalei invită consilierii generali, indiferent de culoarea politică, să semneze și să susțină acest demers.

„Începând de astăzi (ieri – 7 septembrie – n.r.) propunerea de referendum și lista pentru semnături sunt disponibile la Cabinetul meu din cadrul Primăriei Capitalei – Bd. Regina Elisabeta, nr. 47.”, conchide Stelian Bujduveanu.

1 Comment

  1. instapress.ro

    September 11, 2023 at 10:34 am

    Este o idee foarte buna initiata de Viceprimarul orasului Bucuresti. Cu siguranta cetatenii vor lua decizia in privinta utilizarii trotinetelor electrice prin referendumul propus. Imi doresc ca aceasta masura sa aduca ordine si siguranta in trafic si sa reduca incidentele provocate de nerespectarea regulilor de catre utilizatorii trotinetelor electrice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten − 1 =