Revista presei – 13 Decembrie – Ce buget a primit Delta Vacaresti de la PMB; Vremea de Craciun; Carne infestata retrasa din magazine; Cat de agresiva este versiunea Omicron; Cel mai recent bilant COVID-19

Revista Presei

Incepem saptamana cu cele mai importante stiri din presa centrala. Delta Vacaresti a primit primul buget de la intrarea in administrarea Primariei Capitalei. Intre timp, aflam ca de Craciun sunt slabe sanse sa ninga in Bucuresti. Libertatea prezinta opinia medicilor romani in legatura cu pericolul prezentat de noua versiune COVID – Omicron, iar B365 ne informeaza ca o mare cantitate de carne a fost retrasa de catre autoritati de pe piata din cauza unei bacterii descoperita in lot. De la ProTV aflam ca presedintele Iohannis a promulgat legea care permite inchiderea firmelor care nu respecta normele stabilite in pandemie, iar TVR ne pune in tema cu ultimul bilant COVID-19 in Romania.

B365: Primul buget pentru Delta Vacaresti, dupa ce parcul a intrat in administrarea Bucurestiului. Decizie CGMB / Administratia Parcul Natural Vacaresti a primit un buget de 1,1 milioane de lei, alocat din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia autoritatilor Municipiului Bucuresti. Este prima alocare bugetara dupa ce Primaria Bucurestiului a luat in administrare Parcul Natural Vacaresti, in octombrie in acest an, un pas important pentru intretinerea ariei protejate. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis in sedinta ordinara de luni, 13 decembrie, sa aloce Administratiei Parcul Natural Vacaresti un buget de 1.151.000 lei. Banii vor fi alocati din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia autoritatilor Municipiului Bucuresti. Potrivit notei de fundamentare, cheltuielile de personal vor reprezenta 809.634 lei, fiind vorba despre: director, specialisti, 8-10 agenti de teren, personal auxiliar.

Observator: Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, intervalul 13 – 26 decembrie 2021. Potrivit specialistilor, in urmatoarele zile vremea va fi rece in majoritatea zonelor, cu ninsori la munte, ploi si precipitatii mixte in restul regiunilor.

Libertatea: Medici romani despre agresivitatea mai scazuta a Omicron: „Din camp de lupta, trecem la convietuire cu virusul” / In Romania au fost confirmate 8 cazuri de infectare cu tulpina Omicron, iar medici romani intervievati de Libertatea cred ca aceasta noua varianta a coronavirusului va deveni dominanta in urmatoarele saptamani, pentru ca toate studiile indica faptul ca se raspandeste mult mai usor fata de Delta. „E o directie spre care ne indreptam, cu pasi mici deocamdata”, ne-a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitala.

B365: Grija mare la ce cumparati. Produse din carne retrase de la raft din cauza unei bacterii / Grija mare la ce cumparati. Produse din carne retrase de la raft din cauza unei bacterii numita Listeria monocytogenes. Retragerea de la comercializare a celor doua produse a fost initiata de societatea SC MARCEL SRL, potrivit informatiilor transmise de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Astfel, ANSVSA ii informeaza pe consumatori despre rechemarea pentru doua produse neconforme. Ambele produse din carne au fost retrase de pe rafturile magazinelor, din cauza descoperirii bacteriei Listeria monocytogenes.

Stirile ProTV: Iohannis a promulgat legea. Firmele care incalca repetat masurile anti-Covid pot fi suspendate / Actul normativ, initiat de Guvern, modifica si completeaza Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. ″In cazul repetarii la acelasi sediu principal sau secundar, intr-un interval de 15 zile de la constatarea precedenta a contraventiei de catre conducatorul unui operator economic, pe langa sanctiunea contraventionala principala, agentul constatator dispune si sanctiunea contraventionala complementara a inchiderii temporare, pe o durata de 15 zile, a sediului principal sau secundar in care operatorul economic desfasoara activitatea fara respectarea conditiilor stabilite”

StirileTVR: BILANT COVID Romania | Sunt 494 de cazuri noi de infectare in ultimele 24 de ore si 45 de decese, dintre care 8 anterioare / Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 13 decembrie 2021, ora 10.00, in intervalul de 24 de ore, au fost inregistrate 494 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 45 de decese dintre care 8 anterioare.

COVID-19

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 + 20 =