Revista presei 2 august: Nu scapam de canicula; creste constant numarul de noi cazuri de COVID; se emit noile carti de identitate electronice; sedinta de consiliu la PMB

revista presei

Revista presei 2 august 2021: Din pacate nu vom scapa de canicula in Bucuresti decat la sfarsit de saptamana. Astazi va fi cea mai calda zi din an, scrie Agerpres. Medicul Adrian Marinescu trage, prin intermediul Libertatea, un semnal de alarma legat de cresterea constanta a numarului de noi infectari cu COVID. Observatorul scrie ca din aceasta luna vom putea solicita noile carti de identitate electronice. Intre timp, a inceput si sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cu proiecte importate pe ordinea de zi.

Agerpres: Vremea se va mentine caniculara la nivelul municipiului Bucuresti, pe parcursul urmatoarelor patru zile, interval in care valorile maxime vor depasi frecvent 36 – 37 de grade Celsius, arata prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicata luni. Potrivit meteorologilor, in intervalul 2 august – 3 august, ora 9:00, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat (indice temperatura-umezeala ITU de peste 80 de unitati). Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari in a doua parte a zilei, cand la rafala se vor atinge viteze de pana la 35 – 40 km/h. Temperatura maxima va fi de 38 – 40 de grade, iar cea minima de 20 – 22 de grade.

Libertatea: 1.049 de noi cazuri COVID au fost raportate de autoritati in ultima saptamana, 26 iulie – 1 august, in crestere de la 660 in saptamana anterioara 19-25 iulie, o crestere procentuala de 58,93%, potrivit calculelor facute de Libertatea. Doctorul Adrian Marinescu spune ca, desi nu e o crestere exploziva, acest trend ascendent va continua si va duce la valul patru dupa jumatatea lunii august.

ObservatorNews: De luna aceasta, Romania incepe sa emita si carti de identitate electronice. Noile documente vor avea dimensiunea unui card bancar si pot stoca datele biometrice ale posesorului. Noul format are si cateva avantaje fata de cel actual. Noua carte de identitate va avea marimea unui card bancar astfel ca ne va incapea mult mai usor in portofel. Evident, nu acesta a fost motivul pentru care se trece la noile buletine, ci vorbim despre noi elemente de siguranta. Acestea vor fi biometrice si vor avea un cip care va stoca diferite informatii, printre care o amprenta faciala, dar si doua amprente digitale.

B365.ro: Nicusor Dan a inceput sedinta CGMB de luni dimineata cu un discurs important in care a prezentat cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi. Printre acestea se anunta ca urmeaza noi licitatii pentru autobuzele electrice din Bucuresti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen − 9 =