Revista Presei 20 septembrie: Vom avea probleme cu incalzirea si in acest an; Unde este obligatoriu Certificatul Verde; Rata de infectare in Capitala creste din nou

revista presei

Revista Presei 20 septembrie: Digi24 scrie ca vom avea probleme cu incalzirea si in acest an, iar LIbertatea ne informeaza unde este obligatoriu Certificatul Verde, incepand chiar de azi. De asemenea, aflam din presa centrala ca rata de infectare in Capitala creste din nou, asta in conditiile in care Favipiravir, medicament inclus in protocolul de tratament al infectiei cu SARS-Cov-2, aproape ca este de negasit in farmacii!

Digi24: Cat de frig va fi in casele din Bucuresti in aceasta iarna? Claudiu Cretu, directorul general al Termoenergetica, spune ca ne vom confrunta cu probleme si anul acesta, avand in vedere ca reteaua de termoficare e veche si sunt sute de kilometri de conducte care trebuie inlocuiti. „Din pacate, avand o retea care are zeci de ani, vor fi probleme pe care speram sa le rezolvam cat mai repede. Vor fi probleme punctuale, suntem mobilizati astfel incat sa intervenim si sa diminuam disconfortul cat este posibil. Avem echipe pregatite care sa intervina acolo unde apar avarii majore”, a spus Cretu.

Libertatea: Incepand de luni, 20 septembrie, in localitatile din Romania unde rata incidentei cazurilor de coronavirus depaseste 3/1.000 de locuitori, dar nu trece de pragul de 6, certificatul verde este obligatoriu pentru toti cei care vor sa intre in restaurante, sa mearga la cinema, la piscina sau la competitii sportive sau sa participe la nunti si botezuri. Exceptie vor face doar copiii cu varste mai mici de 6 ani. Peste 100 de localitati din tara se afla deja in aceasta situatie.

Digi24: Un medicament care poate fi prescris de medicii de familie pentru formele usoare si medii de COVID-19 nu se gaseste in farmacii, desi medicii de familie spun ca el ar putea fi folosit pentru ca cei care au si alte boli sa nu ajunga sa faca forme grave si sa fie internati. Este vorba despre Favipiravir, un antiviral care poate fi administrat in primele zile de boala, pentru a preveni cazurile complicate si spitalizarea. Favipiravir este inclus in protocolul de tratament al infectiei cu SARS-Cov-2, inca din martie 2020.

B365: Rata de infectare in Capitala a urcat in trei zile la 2,57, in conditiile in care vineri, 17 septembrie, incidenta cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a trecut de pragul de 2. Informatia cresterii incidentei a fost transmisa de subprefectul de Bucuresti Antonela Ghita. Conform datelor transmise Prefecturii de catre DSP Bucuresti, rata de infectare in Capitala a urcat luni la 2,57, fata de 2,44 la mia de locuitori cu o zi in urma.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × 5 =