Revista presei generaliste 27 octombrie: Rata de infectare in scadere in Bucuresti; Nicusor Dan nu este (inca) vaccinat; Legea de plafonare a preturilor la energie electrica si gaze, adoptata!

Enel

Revista presei generaliste 27 octombrie: B365 scrie ca Nicusor Dan, primarul Capitalei, ar putea sa stea pe la usile primariei, in curand, tocmai pentru faptul ca desi ar fi trebuit sa fie un exemplu, a ales ca deocamdata sa nu se vaccineze. Primarul spune ca o va face insa in curand. Observatorul ne tine la curent cu rata de infectare din Capitala, care pare sa scada incet-incet, iar Libertatea completeaza informatiile cu bilantul COVID-19 de astazi, unul deloc imbucurator daca vorbim de numarul de decese si rata de ocupare a ATI. Tot legat de Vaccinare, Stirile ProTV anunta ca Senatul voteaza Legea privind obligativitatea certificatului verde la locul de munca. O veste ceva mai buna vine de la Digi24 – Plafonarea prețurilor la energie și gaz și compensarea facturilor, adoptate de Parlament!

OBSERVATOR: Rata de infectare in Bucuresti, in scadere. Incidenta din Capitala a ajuns la 15.93 cazuri la mie.  Directia de Sanatate Publica Bucuresti a anuntat, miercuri, ca incidenta cumulata a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 15.93 cazuri la mia de locuitori. Marti, rata de infectare a fost de 16.13 cazuri la mia de locuitori.

B365: Nicusor Dan nu este (inca) vaccinat. Fara certificat verde, primarul Bucurestiului ar putea sa stea pe la usile Primariei Generale. Nicusor Dan a avut COVID-19 in mai 2021 si, din acel moment, primarul general nu s-a vaccinat. Acesta motiveaza ca nu a avut timp fizic sa-si verifice nivelul de anticorpi care sa-i arate daca mai are imunitate sau nu. Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a declarat, in ultimul interviu oferit presei, ca a avut COVID-19 si ca se va imuniza dupa ce medicul ii va spune sa o faca. El a explicat ca nu a reusit sa-si faca analize, dar se va imuniza in curand, fara sa precizeze cand anume. In cazul in care primarul general detine un certificat verde, acesta i-ar expira in noiembrie, la 180 de zile de la trecerea prin boala.

LIBERTATEA: 512 decese COVID si aproape 15.000 de cazuri noi. Autoritatile au anuntat astazi, in bilantul provizoriu, 512 decese, dintre care 508 au avut loc in ultimele 24 de ore, iar 4 au fost inregistrate anterior. In ceea ce priveste numarul infectarilor, acesta se ridica la 14.950, insa numarul testelor efectuate nu este cunoscut inca si urmeaza sa fie transmis in jurul orei 13, in bilantul COVID detaliat.

STIRILE PRO TV: Senatul voteaza Legea privind obligativitatea certificatului verde la locul de munca. Senatorii dezbat astazi propunerea legislativa PNL-UDMR, care prevede ca personalul unitatilor publice si private este obligat sa prezinte la locul de munca certificatul digital privind COVID-19.

DIGI24: Plafonarea preturilor la energie si gaz si compensarea facturilor, adoptate de Parlament. Cum se aplica si cum se vor calcula facturile. Proiectul de lege care prevede plafonarea preturilor la energie si compensarea facturilor a fost adoptat de Parlament, masurile urmand sa se aplice de la 1 noiembrie, dupa ce legea va fi promulgata de presedintele Klaus Iohannis. Pe langa consumatorii casnici, preturile plafonate se vor aplica si unor noi categorii de consumatori, precum spitalele (publice si private), unitatile de invatamant (publice si private), cresele (publice si private), ONG-urile, furnizorii de servicii sociale publici si privati si unitatile de cult. Totodata, TVA-ul pentru energia si gazele livrate operatorilor economici consumatori finali va fi redus de la 19% la 5%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × one =