Revista presei 27 septembrie – Metrorex – lucrari la Unirii 1; norul toxic ajunge in Romania; masca – obligatorie afara, in locurile aglomerate; prognoza meteo

revista presei

Revista presei 27 septembrie – Metrorex – lucrari la Unirii 1; norul toxic din La Palma ajunge in Romania; masca devine obligatorie afara, in locurile aglomerate; prognoza meteo.

TVR: Norul toxic, aruncat in atmosfera dupa eruptia vulcanului din insula spaniola La Palma, a ajuns si in tara noastra! Norul de dioxid de sulf si alti compusi chimici a patruns prin vest si se va extinde in toata tara. Este de asteptat ca nivelul de poluare sa creasca si sa existe si efecte pe termen lung asupra mediului. Romanii sunt sfatuiti sa poarte masca, sapca si ochelari.

Agerpres: Metrorex informeaza ca, incepand de luni, vor avea loc lucrari de decopertare a plafonului fals de la accesul B al statiei de metrou Piata Unirii 1, calatorii urmand sa foloseasca accesul A sau celelalte intrari disponibile ale statiei Piata Unirii 2. “(…) in perioada 27.09 – 03.10.2021 (inclusiv in zilele de weekend), la accesul B al statiei de metrou Piata Unirii 1 (situat la intersectia Splaiul Independentei cu Bd. Dimitrie Cantemir – Hotel Horoscop) se vor desfasura lucrari specifice de decopertare a plafonului fals din statie. Pe toata perioada lucrarilor, zona va fi supravegheata de catre personalul specializat Metrorex si securizata cu banda de semnalizare”, se arata intr-un comunicat de presa al companiei de transport.

B365: Situatia din Bucuresti se complica de luni, 27 septembrie, dupa ultimele masuri intrate in vigoare la doar o zi dupa congresul PNL cu 5.000 de oameni la interior. Astfel, masca de protectie redevine obligatorie, de luni, in piete, targuri, statii si mijloace de transport in comun din Capitala, asta dupa ce, sambata, Iohannis a fost surprins fara masca la interior in cadrul alegerilor interne ale liberalilor. Mai mult, cateva scoli din Bucuresti renunta deja la cursurile fizice si intra in scenariul online.

Adevarul: Dupa vremea placuta din weekend, cu temperaturi neobisnuit de ridicate, frigul se intoarce. Luni, 27 septembrie, se raceste in estul tarii, iar de marti, temperaturile scazute pun stapanire pe Romania.Conform Administratiei Nationale de meteorologie(ANM), luni, 27 septembrie, vremea se va mentine calda pentru aceasta data in vestul, sudul si centrul tarii, dar se va raci in est. Cerul, variabil, va avea innorari in regiunile estice si sudice, iar noaptea si in cele vestice. Local in vest si sud-vest vor fi averse si, posibil, descarcari electrice, iar in restul teritoriului doar pe alocuri va ploua slab sau va burnita.

Digi24: Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon din Bucuresti este sub presiune din cauza bolnavilor COVID care ajung in stare grava si au nevoie de terapie intensiva sau oxigen suplimentar. Numarul celor care trebuie sa primeasca tratament de urgenta este mai mare decat capacitatea de primire a spitalului, iar pacientii continua sa se prezinte in ultimul moment, potrivit unui mesaj pe platforma RO Vaccinare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × three =