REVISTA PRESEI 5 februarie 2024: Prețul chiriilor a explodat în București; Tentativă de suicid la Metrou; Populația ar trebui pregătită de război; Noi negocieri între Guvern și sindicatele din Sănătate; Simulare Evaluare Națională 2024; Parcul auto din România a depășit 8 milioane de autoturisme; Prognoza meteo

Cutremur in Vrancea

REVISTA PRESEI 5 februarie 2024: Prețul chiriilor a explodat în București; Tentativă de suicid la Metrou; Populația ar trebui pregătită de război; Noi negocieri între Guvern și sindicatele din Sănătate; Simulare Evaluare Națională 2024; Parcul auto din România a depășit 8 milioane de autoturisme; Prognoza meteo – vreme de primăvară

BULETIN DE BUCUREȘTI: Prețul chiriilor a explodat în București. Creștere de 24%, conform platformelor de imobiliare / Prețul chiriilor din București a crescut cu un sfert într-un singur an, de la ianuarie 2023, la ianuarie 2024, arată un studiu făcut de Storia și OLX Imobiliare, citat de Digi24. Astfel, chiria pentru o garsonieră a ajuns, în medie, la peste 300 de euro pe lună. Chiria pentru un apartament cu două camere costă aproximativ 550 de euro, în vreme ce pentru un apartament de trei camere, chiriașii scot din buzunar cam 800 de euro, pe lună.

B365.ro: Supraviețuire miraculoasă la metrou, în această dimineață. Din cauza incidentului din stația Orizont, circulația trenurilor a fost blocată temporar, în sensul spre Valea Ialomiței / Metrorex a anunțat că azi, 05 februarie 2024, în jurul orei 08:15, în stația de metrou Orizont, pe direcția Valea Ialomiței a avut loc o tentativă de suicid. Circulația trenurilor a fost reorganizată, acestea au circulat alternativ între stațiile Eroilor – Orizont pe linia 1. Personalul Metrorex a anunțat SMURD pentru intervenție.

ADEVĂRUL: Cătănia bântuie România. Experții militari susțin că, dacă vrem pace, trebuie să fim pregătiți de război / General (r) cu vechi state în NATO, Dan Grecu, fost șef al Echipei Naționale la Comandamentul Central American pentru operațiile din Irak și Afganistan, atrage atenția că România funcționează după legi vechi și că are nevoie urgentă de un sistem clar de selecție a militarilor. Astfel, oficialul îl susține pe șeful Armatei Române, care, la finalul săptămânii trecute, a anunțat că populația trebuie pregătită să facă față în cazul extinderii războiului din Ucraina.

TVR Info: Salariile din sănătate, pe masa Guvernului. Premierul și ministrul Sănătății vor discuta cu reprezentanții Sanitas și ai Solidarității Sanitare despre majorările salariale / Sindicaliștii din sănatate sunt primiţi luni, la Palatul Victoria, începând cu ora 15:00, ca să negocieze creșterile de salarii. Premierul și ministrul Sănătății vor discuta cu reprezentanții Sanitas și ai Solidarității Sanitare care cer o majorare de 20 de procente. Guvernul a anunțat o creștere de numai 15 la sută.

LIBERTATEA: Subiecte română – simulare Evaluare Națională 2024. Ce au avut de rezolvat elevii / Simularea la Evaluare Națională 2024 a început luni, 5 februarie, cu proba de limba și literatura română. O noutate în acest an: lucrările sunt scanate în clasă și ulterior corectate pe o platformă digitală. Rezultatele vor fi comunicate în 23 februarie.

NEWSWEEK: România „lovită” de 3 cutremure în 3 ore pe o rază de 300 de kilometri. Care a fost magnitudinea? / Activitate seismică intensă în această zi, când 3 cutremure au avut loc în vrancea, Dâmbovița și Argeș, județe aflate pe o rază de numai 300 de km.

ECONOMICA: Parcul auto a depășit 8 milioane de autoturisme. Tot mai multe au peste 20 de ani / Raportul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI), fosta DRPCIV, privind numărul de vehicule înmatriculate în România arată că parcul auto a depășit 10,3 milioane. Dintre acestea, 8.106.570 sunt autoturisme, valoare în creștere cu 3,07% față de finalul lui 2022.

OBSERVATOR NEWS: Vreme de primăvară: Diferenţele de temperatură sunt chiar şi de 15 grade. Prognoza meteo în următoarele zile / Vreme de primăvară luni și marți în Capitală. A venit primăvara cu o lună mai devreme. Astăzi avem o maximă de 17 grade, dar în zilele următoare ne aşteptăm la 19-20 de grade Celsius. Vântul ne mai supără, avem în vigoare un cod galben de vânt, dar chiar şi aşa vremea este mult prea caldă pentru început de februarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen − 12 =