Revista presei 8 februarie: Centru de Excelenta Booking.com in Sectorul 4; colectarea deseurilor, scoasa la licitatie in sectorul 6; cladirea liceului Tonitza, cumparata de Sectorul 1

revista presei

Revista presei 8 februarie: Centru de Excelenta Booking.com in Sectorul 4; colectarea deseurilor, scoasa la licitatie in sectorul 6; cladirea liceului Tonitza, cumparata de Sectorul 1

ObservatorNews: Booking.com deschide un Centru de Excelenta in Sectorul 4

Platforma de rezervari de spatii de cazare online Booking.com deschide in zona Tineretului din Bucuresti noul sau Centru de Excelenta, iar 700 de noi locuri de munca sunt generate direct de companie, anunta primarul Sectorului 4, Daniel Baluta. Potrivit acestuia, 700 de noi locuri de munca vor fi generate direct de aceasta companie, insa, indirect, aceasta investitie va duce la o dezvoltare majora a comunitatii, deoarece in viitorul apropiat acest hub de investitii urmeaza sa isi dubleze suprafata pana la 63.000 mp.

Administratie.ro: Sectorul 6 scoate la licitatie contractul pentru colectarea si transportul deseurilor

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunta ca urmeaza sa fie scos la licitatie serviciul de colectare si transport al deseurilor, dar ca in prealabil va fi organizata o discutie la care sunt invitate sa participe toate companiile din domeniu. Conform caietului de sarcini, durata contractului de delegare va fi de zece ani. Colectarea urmeaza sa fie realizata pe patru fractii (rezidual, hartie/carton, plastic/metal si sticla) si sunt prevazute cerinte de achizitionare de utilaje moderne. Potrivit primarului Sectorului 6, contractul va avea o valoare de circa 100.000.000 lei pe an.

B365: Cladirea Liceului ”Nicolae Tonitza” va fi cumparata de Primaria Sectorului 1

Cladirea de pe strada General Berthelot nr.56-58, cu o istorie veche de peste 120 de ani, unde se afla unul dintre sediile Liceului ”Nicolae Tonitza”, se afla de doi ani in proprietatea Congregatiei Jesu. Imobilul a fost retrocedat in 2020 la cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti, in baza legii privind retrocedarea bunurilor imobile care au apartinut cultelor religioase din Romania, cu obligatia ca proprietarul sa pastreze destinatia de liceu a cladirii, pe o perioada de 10 ani. Cu mult inainte de a expira acest termen, Primaria Sectorului 1 si-a anuntat intentia de a cumpara imobilul, „pentru a asigura continuitatea procesului educational”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three + 4 =