Revista presei: Cardul de sanatate nu functioneaza, ANAF amendata cu 16.000 lei, interzis masinilor in Centrul Vechi, abuzul in serviciu dezbatut azi

Bucurestifm.ro: “Cardul de sanatate nu functioneaza. Medicii de familie vor asigura serviciile medicale in sistem offline” Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță că sistemul informatic este blocat din această dimineață de la ora 8:30 din cauza unor probleme tehnice.

Medicii de familie vor asigura serviciile medicale în sistem offline.

„Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 72 ore de la prestarea acestora, conform prevederilor legale în vigoare”, precizează CNAS.

mediafax.ro: AFAN  a fost amendata cu 16.000 lei de catre Autoritatea Nationala pentru protectia Datelor Personale

Deoarece a publicat date personale pe listele datornicilor, ANAF a fost amendata de Autoritatea Nationala pentru protectia Datelor Personale cu 16.000 lei.

“În urma finalizării controlului, la data de 23 mai 2016, Autoritatea a constatat că datele personale au fost prelucrate nelegal, fiind publicate “pe alt site de Internet, decât pe propria pagină de Internet, (…) datele nefiind exacte şi actualizate la data publicării (16 mai 2016), în conformitate cu situaţia reală a achitării debitelor de către anumite persoane fizice din respectiva listă”

gandul.info: Avocatul Poorului s-a sesizat: masinile nu mai au voie in Centrul Vechi

Deoarece anumite zone au fost declarate pietonale, dar nu se respecta acest lucru, Avocatul Popurului s-a sesizat. Exista posibilitatea sa se produce accidente deoarece pietonii circula linistiti, stiind ca masinile nu au voie in Centrul Istoric: “Avocatul Poporului precizează că „sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, în contextul în care Avocatul Poporului a constatat că în municipiul Bucureşti există anumite perimetre pe care autorităţile locale sau municipale le-au declarat zone exclusiv “pietonale” (zona Centrului Istoric este una dintre ele). În aceste areale, pot fi observate circulând printre pietoni diverse autovehicule (autoturisme, vehicule de aprovizionare, vehicule de salubritate etc), existând pericolul real de producere a unor accidente, dat fiind faptul că pietonii nu se aşteaptă ca în aceste zone (teoretic destinate exclusiv circulaţiei pietonale) să întâlnească autovehicule”.”

evz.ro: Curtea Constitutionala dezbate astazi abuzul in serviciu

Peste 800 de dosare in care se afla acuzatii de abuz in serviciu ar putea fi inchise, printre care si cele ale unor politicieni importanti. “Curtea Constituțională a României trebuie să dezbată, marţi, o excepţie ridicată de fosta şefă DIICOT, Alina Bica, în cazul infracţiunii de abuz în serviciu. Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat recent că, în cazul în care CCR va declara neconstituţional articolul din Codul penal care defineşte abuzul în serviciu, vor fi închise peste 800 de dosare ale direcţiei privind achiziţii publice cu fraude de milioane de euro.”

1 Comment

  1. ionela

    mai 24, 2016 at 12:10 pm

    Acest card nu functioneaza inca de cand a fost introdus pe piata medicala. De fiecare data cand ai nevoie sa mergi la medic te trezesti ca nu iti functioneaza aceasta porcarie de card. Astia si-au batut joc de noi cand au implementat legea asta cu cardul de sanatate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 1 =