Revista Presei generaliste 6 Decembrie: Prognoza meteo de Sarbatori; bilant COVID-19; Posibile masuri de relaxare; noi detalii despre incendiu de ieri din Poesti-Leordeni

revista presei

B365 scrie astazi despre cum va fi vremea de Craciun si Revelion, iar Libertatea dezvaluie cine este primarul din Bucuresti care este de acord cu scumpirea gigacaloriei la populatie. Intre timp, avem de la Adevarul si cel mai recent bilant COVID-19in timp ce Observatorul Antenei 1 titreaza ca de sarbatori am putea avea parte de cateva relaxari ale restrictiilor sanitare. Nu in ultimul rand, Libertatea face lumina in cazul incendiului de ieri de la depozitul din Popesti-Leordeni: Nu avea autorizatie ISU.

B365: Cum va fi vremea de Craciun si Revelion. Prognoza meteo pana in luna ianuarie / Conform meteorologilor, o masa de aer cald isi va face prezenta in Romania, astfel ca temperaturile vor fi mai ridicate pentru aceasta perioada din calendar, in prima jumatate a lunii decembrie. Incalzirea se va simti mai ales in Muntenia, Dobroge, dar si in sudul Moldovei. Incepand cu data de 20 decembrie 2021, temperaturile din termometre vor reveni la normal in aproape toate regiunile din tara.

LIBERTATEA: Interviu cu Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 / Intr-un interviu pentru Libertatea, Ciprian Ciucu, presedintele PNL Bucuresti si primarul Sectorului 6, spune ca edilii din Capitala ar trebui sa nu se gandeasca la urmatorul mandat, ci sa ia unele masuri nepopulare, dar necesare. Una dintre ele ar fi cresterea pretului gigacaloriei pentru a repara sistemul de termoficare a orasului.

ADEVARUL: Bilant COVID-19 / Autoritatile anunta 803 de noi cazuri de infectari cu SARS-CoV-2 in ultimele 24 de ore, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategica. In schimb, numarul deceselor a scazut, in ultimele 24 de ore inregistrandu-se 54.

OBSERVATOR: Măsuri de relaxare pentru Sărbători /Conform surselor Observator, marti are loc o sedinta a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta in care se va da o hotarare pentru prelungirea starii de alerta, dar in care va fi reglementat si PLF-ul (formular de localizare), precum si introducerea testarii PCR la intrarea in tara. Dupa o sedinta cu responsabilii in combaterea pandemiei, duminica, Nicolae Ciuca a decis ca romanii si alti cetateni UE carevin din tarile terte sa prezinte test RT PCR inaintea calatoriei. Aceste propuneri urmeaza a fi aprobate prin Hotarare CNSU de maine si apoi adoptate de Guvern intr-o sedinta programata miercuri.

LIBERTATEA: Firma care deține depozitul din Popești-Leordeni mistuit de incendiu duminică nu are autorizație ISU / Reprezentantii ISU Bucuresti-Ilfov au precizat, pentru Libertatea, ca firma care detine depozitul de materiale reciclabile care a luat foc, duminica dimineata, in Popesti-Leordeni, „nu detine autorizatie de securitate la incendiu”. Un incendiu puternic a izbucnit duminica dimineata, la un depozit de materiale reciclabile situat in apropierea Bucurestiului, in Popesti-Leordeni, in zona intersectiei cu Soseaua Oltenitei. Flacarile inalte au luminat cerul din sudul municipiului Bucuresti, in timp ce locuitorii din orasul Popesti-Leordeni au primit mesaje de avertizare Ro-Alert.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

8 − six =