Revista presei: Piedone, la primul termen in dosarul Colectiv; sindicatele ameninta Guvernul cu greva generala, Parcul Vacaresti ecologizat

Delta Vacaresti

click.ro: “Cristian Popescu Piedone la primul termen in dosarul Colectiv”

Astazi a inceput judecarea procesului, in dosarul Colectiv, in care este implicat Popescu Piedone, la Tribunalul Bucuresti.

“In total, in proces s-au constituit 141 de parti civile, printre care se numara si Primaria Sectorului 4.

Procurorii au indexat toate cererile rudelor sau victimelor care doresc ca cei vinovati sa plateasca pentru traumele psihologice, fizice si materiale suferite in urma tragediei din clubul Colectiv.

Suma totala pe care o cer victimele sau urmasii celor decedati este de 26.968.000 de euro si 20.010.000 de lei.”

romaniatv.net: Guvernul amenintat de sindicatele din administratie cu GREVA GENERALA

Amenintari fara precedent la adresa Guvernului din partea sindicatelor. nemultumite de legea salarizarii.

“Guvernul spune că nu poate adopta încă Ordonanţa privind modificarea Legii salarizării în lipsa unui acord cu cei din Educaţie, care nu sunt mulţumiţi de propunerile Executivului. Între timp, însă, personalul din Administraţie solicită implementarea de urgenţă a actului normativ, în caz contrar ameninţând cu proteste şi cu greva generală.

Reprezentanţii funcţionarilor publici spun că atitudinea Guvernului arată incapacitatea acestuia de a rezolva inechităţile din sistemul bugetar, potrivit România TV.”

hotnews.ro: Ecologizarea Parcului Natural Vacaresti a inceput

A inceput actiunea de ecologizare a Deltei Vacaresti, declarata de curand Parc Natural. Pana acum se numea Balta Vacaresti.

“Actiunea a demarat in 23 mai 2016 si va dura cel putin pana la finalul saptamanii viitoare. In teren au fost mobilizate buldozere, excavatoare si camioane pentru inlaturarea tuturor cantitatilor de deseuri din constructii, depozitate ilegal in ultimii ani. Pana la aceasta ora a fost evacuat un volum de 100 mc de deseuri, adica circa 25% din cantitatea totala de deseuri din parcul natural. Totodata, cu ajutorul utilajelor terasiere si a basculantelor de mare tonaj  s-a nivelat drumul de exploatare de pe coronamentul barajului de pamant. In plus, in cadrul actiunii vor fi montate blocuri din beton care sa limiteze accesul auto neautorizat”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 − four =