O altfel de Revista Presei – TOP 10 vesti proaste!

Revista Presei

De astazi, renuntam la rubrica revista presei in formatul cunoscut. Periodic, vom avea in locul acesteia un top 10 al stirilor proaste (a se citi rele). De ce? Pentru ca de ceva timp avem zilnic aproape exclusiv “marfa” pentru asa ceva, din pacate. De ce nu facem un top 10 al stirilor bune? Pai nu e clar? N-avem cu ce.

  1. Incidenta cazurilor COVID in Bucuresti a depasit 3,3 la mie (Observator)
  2. Desi de maine se aplica accesul in restaurante, cafenele, sali de sport sau de spectacole etc. doar cu Certificat Verde (vaccinat, trecut prin boala, testat), NU avem o lege care sa stipuleze daca oamenii poti fi legitimati pentru verificare – o spun patronii de localuri (Ziare.com)
  3. Klaus Iohannis sustine, in ciuda avertismentelor tuturor omenilor de stiinta si medicilor, ca vaccinarea ar trebui sa fie obligatorie pentru anumite categorii esentiale. Efectul va fi invers, incrancenarea celor care pun la indoiala beneficiile vaccinurilor va creste! (Digi24)
  4. “Costul de productie al gigacaloriei ar creste cu circa 60%, iar pretul platit de populatie s-ar majora cu 20%. In aceste conditii primarul Capitalei, Nicusor Dan, trebuie sa decida daca va majora subventia, pe care nu o poate plati la timp nici la nivelul ei actual, fara marire, sau va accepta scumpirea apei calde si caldurii pentru bucurestenii racordati la termoficare.” (Economica.net)
  5. Dupa ce ne-a transmis acum vreo luna de zile ca “valul 4 nu se justifica” (G4Media – 10 August), acum premierul Citu vrea o ancheta ca sa vada cat se bine s-au pregatit autoritatile pentru … valul 4. (Mediafax)
  6. Ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila, spune ca valul 4 (uite, domnule premier, se justifica, totusi!), va fi mai brutal decat cele anterioare si ca este posibil ca numarul maxim de paturi ATI atins intr-un val anterior sa NU fie de ajuns. (Stirile Pro TV)
  7. Daca ati citit punctul 6, stati sa vedeti… Cica Ministerul Sanatatii nu spune care este numarul medicilor vaccinati la nivelul fiecarui spital din Romania „ca sa nu se sperie pacientii” (Libertatea)
  8. Astazi se reia procesul Colectiv al Curtea de Apel. Cum care “Colectiv”? Ati uitat? Ce-i drept, la cate amanari au fost in aproape 6 ani de la groaznicul eveniment, e cumva normal. Daca nu ati ghicit care e vestea proasta, puneti accent pe “aproape 6 ani”! (Libertatea)
  9. Pandemia a schimbat perioada de circulatie a unor virusuri. Numerosi copii ajung la spital cu enterocolita sau cu virus sincitial respirator; multe simptome, comune celor ale Covid – 19 / Medic: Anul trecut aveam 80 de cazuri pe zi; acum, pana in 200. (News ro)
  10. A zecea stire proasta este ca nici dupa ce se termina congresul PNL de sambata, tara asta nu-si va reveni. Cel mai probabil, tot ce vom primi de la presedinte (nu, nu crose de golf), ori premier, vor fi niste sfaturi pretioase, de genul Fiti responsabili!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 + 11 =