Reincepe ridicarea masinilor stationate neregulamentar in Bucuresti

Patrula Stradala

Municipalitatea a publicat, zilele trecute, pe site-ul institutiei, un proiect de hotarare privind ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice din Capitala. Proiectul, care se afla in dezbatere publica pana in februarie, include si valoarea sanctiunilor pe care le risca cei care nu respecta regimul de stationare impus de autoritati.

Astfel, cei care vor stationa sau vor parca neregulamentar risca sa scoata din portofel 200 de lei pentru ridicarea masinii (daca masina are pana in 5 tone). Soferii ale caror vehicule au o greutate maxima totala de peste 5 tone vor plati un tarif de ridicare de 270 de lei.

De asemenea, tariful de transport  este de 150 de lei (masini cu masa de pana in 5 tone), respectiv 200 de lei (peste 5 tone), la care se adauga si taxa de depozitare care este de 150 de lei / 24 ore.

Vestea buna pentru soferii care isi lasa masinile parcate neregulamentar pe drumurile publice este ca daca acestia se prezinta la fata locului pana cand masina sa fie ridicata, vor plati doar taxa de ridicare a masinii, adica 200 de lei.

Asta inseamna ca se vor evita situatiile in care oamenii au refuzat sa coboare din vehicule si au fost la un pas sa se bata cu lucratorii de la ridicari.

Proiectul de hotarare privind ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice care fac parte din reteaua principala de strazi a municipiului Bucuresti poate fi consultat pe site-ul Primariei Capitalei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 5 =