Sindicalistii de la Metrou: au aparut riscuri in siguranta circulatiei si a calatorilor

siguranta circulatiei

Problemele Metrorex nu sunt, cu siguranta, noi, dar ele par sa se fi acutizat foarte mult in ultima perioada de timp, dupa cum afirma reprezentantii sindicalistilor, care au pichetat, ieri, sediul Ministerului Transporturilor. Potrivit acestora, alocarile insuficiente de fonduri, respectiv deficitul de angajati, genereaza riscuri in siguranta circulatiei metroului si a calatorilor.

Conform declaratiilor lui Ioan Radoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, in acest moment deficitul de angajati este de aproximativ 700, iar acesti oameni ar trebui sa se ocupe de siguranta circulatiei metroului. “(…) conducerea Metrorex a angajat directori si personal de conducere in loc sa asigure angajarile la nivelul mentenantei si al celorlalte posturi necesare”, a spus Radoi, citat de B365.ro.

“S-a facut un memorandum pentru a angaja 700 de oameni necesari la siguranta circulatiei. Am avut unele probleme tehnice si avem chiar riscuri in siguranta circulatiei. Am ajuns ca un salariat sa alerge in trei statii. Este pentru prima data in 39 de ani cand ne confruntam cu astfel de probleme”, a mai precizat liderul sindical.

Greva generala la metrou

Ioan Radoi a mai declarat ca nu este exclusa o greva generala la metrou, dar pana in acel moment sindicalistii vor urma pasii legali de proteste, adica pichetarea sediului Ministerului de resort si proteste la Guvern: “Vom continua aceasta mobilizare in fiecare zi, pana joi, iar de luni, 27 august, vom iesi la Guvern”, a mai precizat liderul sindical.

Cel mai recent protest al sindicalistilor de la metrou a avut loc la sfarsitul lunii iulie – VEDETI DETALII AICI: Sindicalistii de la Metrou: Lunea trecuta, din cauza unei bielete, riscam sa aruncam 2.000 de oameni de peretii subteranului

Sursa: B365.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × one =