Rusalii cu ploi și instabilitate atmosferică: toată țara sub Cod Galben cel puțin până duminică

meteo rusalii

Prognoza meteorologilor pentru acest weekend nu este deloc una care să ne bucure. Va ploua în majoritatea zonelor țării, inclusiv in București, și ne putem aștepta și la vijelii. Cu alte cuvinte, cei care și-au făcut planuri pentru minivacanta de Rusalii ar trebui sa citeasca previziunile meteo.

Vremea în țară în intervalul 10 iunie, ora 14 – 12 iunie, ora 22

În intervalul menționat, în sudul țării și la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În Moldova, Transilvania, Maramureș și local în Crișana și Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și de munte și în extremitatea de sud a țării, 40…60 l/mp.

Vremea în București în intervalul 10 iunie, ora 14 – 12 iunie, ora 22

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși în medie 20…40 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în special asociate ploilor. Vor fi temperaturi maxime în general de 24…26 de grade și minime de 15…17 grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 + six =