Se desfiinteaza sau nu Piata Sudului?

Piata Sudului

Din ce in ce mai multi cititori ai Sectorul4live ne-au intrebat in comentariile lor sau in mesaje pe Facebook ce se intampla cu Piata Sudului. Ba, mai mult, unii oameni afirma ca piata este pe cale sa fie desfiintata de actualul primar al sectorului 4, Daniel Baluta.

Intr-un interviu acordat ieri Ziarului Financiar, edilul face lumina in acest caz, un caz care incepe sa semene din ce in ce mai mult cu celebra conspiratie cu Ambulanta neagra care fura copiii din Berceni…

Toti cei care ati trecut recent prin Piata Sudului stiti ca locul a devenit (de multa vreme, de altfel) un fel de talcioc de mahala de care iti vine sa fugi mancand pamantul cand il vezi. Pe scurt, in Piata Sudului e dezastru si numai complex comercial nu poate fi numita locatia. Dar de aici si pana la desfiintarea pietei este cale lunga.

“O zona extrem de importanta a sectorului 4 o reprezinta Piata Sudului. Piata Sudului a ramas extrem de departe in timp, are, din nefericire, aspectul unui bazar in acest moment, in care nu gasim nici macar un loc de parcare.”, a declarat, ieri, pentru Ziarul Financiar, in cadrul emisiunii online ZFLive, primarul sectorului 4.

Piata Sudului

Dar, ce se va intampla cu piata, se desfiinteaza sau nu?

“Nevoia este de o moderniza (Piata Sudului – n.r.) si de a o extinde si de a crea din acest punct nodal al sectorului 4 o cu totul si cu totul alta entitate. Ceea ce ne intereseaza este ca aspectul acestei zone sa fie schimbat”, a precizat Baluta.

Primarul de sector a mai spus ca, pe langa modernizarea pietei, primaria are in plan si construirea a doua parcari in zona. “una va fi langa magazinul Big Berceni, iar cealalta va fi la statia de metrou Piata Sudului, unde va fi o parcare de tip park&ride, cu trei etaje”, spune primarul sectorului 4.

Cele doua proiecte ar totaliza un numar de 500 sau 600 de locuri de parcare.

Cand se va intampla “minunea”?

Toate bune si frumoase pana acum: piata sudului nu se desfiinteaza, ci va fi modernizata si extinsa cu parcarile despre care vobeste primarul. Punem pariu, insa ca va intrebati si cand se va intampla ce promite edilul si cat va costa modernizarea. Ei bine, se pare ca suma necesara “reanimarii” Pietei Sudului si construirii parcarilor va fi undeva la nivelul de 5 milioane de euro, bani care vor proveni, cel mai probabil, din imprumuturi de la banci.

Cand va fi gata proiectul de modernizare a zonei? Cel mai probabil in 2018, avand in vedere ca investitia respectiva va fi cuprinsa in bugetul primariei de sectorul pentru anul 2017.

SURSA: ZIARUL FINANCIAR / Facebook

7 Comments

 1. Lipcan Andrei

  December 14, 2016 at 1:45 pm

  daca tot faceti parcari ar fii bine sa nu mai fie pline cu masinile samsarilor care vand legume in piata, masini care sunt pe post de magazii de depozitare. si ar mai fi bine sa fie pusi in fata taranii care chiar au marfa buna nu samsarii care vand stricaciunile din spate in timp ce in fata sunt cele proaspete…sa iti poti alege ce cumperi, nu ce vor ei….acolo aveti de munca domnule primar

  • Cristina Fescu

   January 16, 2017 at 7:53 am

   Oamenii in piata au spus ca in 2 luni se rade tot.Ramane numai cladirea veche unde sunt magazine cu haine , posete..
   Cne despagubeste pe oamenii care au investit in fiecare afacere, spatiu ?
   Se distruge si ” PAINEA PE VATRA ? de unde cumpar paine fara sare si toate magazinele din piata unde se vinde carne , peste , oua… ?Unde se vor muta acesto oameni ?
   Cand va fi gata noul complex ?
   Unde ne sugerati sa facem piata ca eu si majoritatea de la mall-uri nu cumparam.

   • Cristina Fescu

    January 16, 2017 at 7:59 am

    Cand va fi gata complexul ? Cat de scumpa va fi piata in noua locatie ?
    Cum arata acum intersectia de la Piata Sudului si daca se mai darama restul cladirilor , va arata deplorabil….
    Eu nu v-am votat ca sa distrugeti piata . Nu ne-a cerut nimeni parerea despre distrugerea acestei piete. Eu si alti oameni ne facem cumparaturi aici de ani de zile .Culmea e ca nu se distruge Sun Plaza sau Mega Immage care apartine strainilor , trebuie sa loviti tot in romanul de rand.

    • Andrei

     December 16, 2017 at 11:26 am

     Cristino, bravo, bine ca l-ai votat pe pungasul asta. Hai ciocu mic, nu mai plânge.

 2. stefan

  December 15, 2016 at 10:12 am

  si microbuzele care pleaca in provincie ar trebui mutate……..este o mizerie de nedescris un focar de infectie ,cel putin vara nu mai spun

 3. Serban Lorena

  December 16, 2016 at 2:18 pm

  Ne dorim ca PIATA sa ramana piata si sa NU se transforme in altceva!
  Este o piata care are inca preturi mici, comparativ cu altele din Bucuresti. Este o piata unde inca se mai gasesc tarani care isi vand propria marfa. Ma tem ca dupa asa-zisa modernizare, acestia vor disparea complet si vom ajunge sa cumparam legumele la preturile impuse de…modernizarea pietei.
  Avem nevoie in primul rand de piata si abia dupa aceea de parcari!

  • Andrei

   December 16, 2017 at 11:28 am

   Corect, la piața se poate veni si fara masina. Nu e nevoie de masina ca sa cari 1 kilogram de mere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen + 18 =