Se reia licitatia pentru cele 400 de autobuze RATB. Ofertele vor putea fi depuse pana in 10 noiembrie

400 de autobuze

Primaria Capitalei ridica in cateva zile suspendarea licitatiei pentru achizitionarea celor 400 de autobuze pentru RATB, dupa ce CNSC (Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor) a analizat sesizarile si a ajuns la concluzia ca 95% dintre acestea sunt nefondate. Despre practica depunerii de contestatii am scris si noi intr-un articol publicat recent, in care explicam ca legea, asa cum este acum,  permite oricui are chef sa blocheze o procedura de achizitie.

CNSC considera că 95% din contestatiile care au fost depuse sunt nefondate, restul de 0,5% nu sunt considerate fondate, dar sunt anumite aprecieri pentru care trebuie sa aducem cateva lamuriri si informatii suplimentare, de aceea pot sa trag concluzia, in calitate de primar general, ca suspendarea pe care a trebuit sa o suportam cu totii pe nervii si pe viata bucurestenilor a fost una 100% nefondata, pentru ca aspectele semnalate in contestatii au fost unele derizorii, altele hilare”, a declarat Gabriela Firea, ieri, in cadrul unei conferinte de presa. Potrivit sursei citate, din 92 de aspecte contestate, CNSC a dispus remedierea a cinci dintre ele.

Cu alte cuvinte, licitatia va fi reluata avand in vedere ca majoritatea contestatiilor au fost facute nu pentru ca ar fi fost sustinute de argumente solide, ci pentru este un “sport national”, pe banii si pe timpul oamenilor (va reamintim ca depunerea unei contestatii la o licitatie nu costa absolut nimic, nici macar in contextul in care contestatia respectiva se dovedeste o aberatie). “Joia aceasta, pe 2 noiembrie asadar, Primaria Capitalei va ridica suspendarea licitatiei pentru cele 400 de autobuze urbane Euro 6“,  a mai spus edilul. Noul termen limita de depunere a ofertelor este 10 noiembrie. Intreaga procedura ar trebui sa fie finalizata in prima parte a lunii decembrie, dar…exista un dar: cu conditia sa nu mai apara si alte contestatii, ceea ce este greu de crezut.

Apropo, licitatia pentru cumpararea autobuzelor destinate RATB nu este singura desfasurata de catre PMB care sa fi fost contestata in ultima perioada. Procedura pentru proiectarea si executia noii Sali Polivalente (ce va fi construita langa Arena Nationala) a fost si ea anulata in aceste zile si va trebui reluata pentru ca au fost depuse contestatii…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

6 − four =