Câte clădiri de grădinițe sau școli din sectorul 4 sunt încadrate în clase de risc seismic?

Cutremur in Vrancea

Dezastrul produs recent de cutremurul din Turcia, dar și seria de seisme din zona Olteniei, au readus în atenția opiniei publice problema consolidării clădirilor cu risc seismic. După cum se știe deja, Sectorul 4 este ceva mai ferit de efectele unui cutremur cu epicentrul în Vrancea, pentru că unda seismică are un impact mai puțin sever în această zona a Capitalei. Asta nu înseamnă că pericolul este inexistent în cazul producerii unui seism, mai ales dacă ne referim la clădirile destul de vechi ale unor instituții.

În primul rând este vorba despre unitățile de învățământ din sector. Potrivit primarului Daniel Băluță, din cele 57 de unități de învățământ expertizate în ultimii ani, 7 clădiri sunt încadrate în clasa de risc 1.

”Niciun copil al Sectorului 4 nu merge la școală și la grădiniță în clădiri cu risc seismic.”, explică primarul într-o postare Facebook adăugând și că ”toți copiii au fost mutați în regim de urgență, iar imobilele respective au intrat în proces de consolidare.”

”Sunt și eu părinte, copilul meu învață într-o școală din sectorul nostru și am înțeles pe deplin nevoia părinților de a-și ști copiii în siguranță, așa că încă de acum 7 ani, am început să expertizăm toate clădirile din Sectorul 4 în care funcționează unități de învățământ.”, a mai declarat edilul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen − 7 =