SF la Primaria Sectorului 4: vor sa transforme ghiseele in …cafenele!: “Nu mai stam cocosati ca slugile”

Primaria Sectorului 4

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a declarat pentru un post de televiziune ca, din 2017, locuitorii din sector vor gasi in locul obisnuitelor ghisee (pentru plata taxelor sau obtinerea diverselor acte), spatii special amenajate cu masute si scaune, unde oamenii vor putea sa-si rezolve problemele intr-un mod civilizat, “ca la banca”, iar toate documentele vor putea fi luate dintr-un singur loc.

“De exemplu, un cetatean care trebuie sa plateasca locul de parcare, sa isi ia o autorizatie de construire si un certificat de handicap nu se va mai plimba prin tot sectorul dupa documente. Toate acestea vor putea fi obtinute direct de la sediul Primariei. Nu va mai fi nevoie, ca acum, sa se duca la Taxe si Impozite locale pe Nitu Vasile, apoi pe str. Enache Ion din Aparatorii Patriei sa isi ia certificatul de handicap si apoi pe strada Straduintei sa plateasca. Toate aceste lucruri trebuie sa se intample in acelasi punct, nu in tot sectorul”, a declarat primarul, care mai afirma ca bucurestenii vor fi intampinati la Primarie de un functionar public care va lucra ca un consilier personal.

Potrivit RomaniaTV, implementarea acestui proiect de desfiintare a ghiseelor clasice se va face anul viitor, iar el mai cuprinde si o alta prevedere care completeaza tabloul “SF” al schimbarilor care se anunta: “Este treaba consilierilor sa produca documentele tipizate necesare, sa faca traseele necesare astfel incat punctul central de distributie a lor sa se gaseasca exact la primarie. Practic, o sa se plimbe hartiile fara om. Daca vor fi timpi de asteptare, vom face o cafenea. Omul va sta la cafenea, nu la coada ca fraierul. Va fi ca in aeroport”, a mai spus Daniel Băluta.

Ca sa folosim si noi un limbaj in tonul celui ales de primar, suna “misto” proiectul, dar pana nu il vedem pus in practica, tot ca “fraierii” vom astepta dupa documente sau ca sa ne platim taxele. Oricum, lasand gluma, proiectul este cel putin curajos si daca va fi pus in practica va reprezenta ceva cu adevarat revolutionar pentru administratia din Romania.

Noile “cafenele de la Primarie” vor fi amenjate odata cu demararea reabilitarii si modernizarii actualului sediu al administratiei locale, lucrari care vor incepe in ianuarie 2017.

Sursa: RomaniaTV

3 Comments

 1. florentina

  July 14, 2016 at 1:38 pm

  Suna interesant si totodata ar fi civilizat daca acest proiect chiar s-ar materializa.

 2. Mitica

  July 14, 2016 at 8:35 pm

  Iar un proiect promovat (oare de ce) “pe sest”? Nu de alta, dar nu stiu citi din catatenii sectorului stiu de el si in ce conditii si cine-l face. Dl. Primar puneti-l pe site-ul primariei, poate va dam si citeva sugestii de imbunatatire.

 3. ramona

  July 15, 2016 at 12:01 pm

  Mi se pare geniala ideea domnului primar. Cred ca toti ne-am saturat sa stam la cozi inghesuiti si am sta mult mai comod in aceste spatii pe care vrea sa le amenajeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty − 1 =