Circulatia tramvaielor de Soseaua Giurgiului va fi suspendata din cauza unor lucrari

Soseaua Giurgiului

In perioadele 09 – 11 august si 16 – 18 august a.c., circulatia tramvaielor de pe Soseaua Giurgiului va fi suspedata pentru efectuarea unor lucrari de reamenajare. Mai exact, este vorba despre montarea gazonului intre sinele de tramvai, potrivit unui comunicat de presa al primariei sectorului 4.

“Primaria Sectorului 4 a luat aceasta masura pentru a reduce cat mai mult cantitatea de praf produsa de traficul foarte aglomerat din zona, dar si pentru a creste suprafata spatiului verde din sector. Astfel, in perioada mai sus mentionata, circulatia tramvaielor de pe Soseaua Giurgiului va fi suspendata, pentru a le permite constructorilor realizarea lucrarilor de inierbare.

Pentru aceasta, mai intai, vor fi inlaturare dalele vechi dintre sine, iar ulterior, suprafata respectiva va fi nivelata si pregatita pentru montarea rulourilor de gazon, dar si a unui sistem automat de irigatii, care sa impiedice uscarea ierbii.

Pentru buna desfasurare a lucrarilor si pentru a reduce disconfortul celor care locuiesc sau circula in zona, in intervalul 09 – 11 august si 16 – 18 august a.c., calatorii vor putea folosi un numar suplimentar de autobuze, puse la dispozitie de Societatea de Transport Bucuresti, care vor circula pe acelasi tronson cuprins intre Strada Luica si Piata Eroii Revolutiei (Sura Mare).”

Noi locuri de parcare si piste de biciclete pe Giugiului

Conform primariei de sector, pentru prima data, pe Soseaua Giurgiului vor fi create piste pentru biciclete, pe ambele sensuri de circulatie, iar spatiile verzi vor fi extinse la maximum si vor fi transformate in gradini publice, cu mobilier urban nou si zone de relaxare.

De asemenea, anumite tronsoane de pe Soseaua Giurgiului vor fi largite,  iar trotuarele vor fi astfel reconfigurate pentru a avea o latime mai mare. Nu in ultimul rand, spun  cei de la primaria sectorului 4, vor fi amenajate noi locuri de parcare in spic, ajungandu-se la un total de aproximativ 2.000 de parcaje publice.

Totodata, pentru reducerea poluarii generate de traficul rutier, pe Soseaua Giurgiului, continua campania de plantare a arborilor, tei si prunus, inceputa in aceasta primavara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 3 =