STB implementeaza plata cu cardul direct in mijloacele de transport in comun

plata cu cardul

O veste buna (sa zicem) de la primarie: STB incepe implementarea solutiei de plata cu cardul direct in mijloacele de transport in comun. Atentie, insa, pentru ca trebuie spus acest lucru de la bun inceput, noua metoda de plata (care va pastra tarifele obisnuite), va fi disponibila doar pe noile vehicule achizitionate de primarie pentru STB, adica pe autobuzele Otokar si in curand pe autobuzele Hibrid).

Cateva detalii din comunicatul de presa legat de plata cu cardul in mijloacele de transport in comun:

  • Proiectul este functional pe liniile Expres 780, 783 și 784, urmand ca, in cel mult o luna, sa fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule. Acesta face parte dintr-un pachet de masuri mai amplu, de modernizare a transportului in comun din Bucuresti”.
  • Astfel, calatorii au posibilitatea de a plati direct calatoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde in lume, modalitatea de plata fiind aceeasi cu cea a validarii unui card de transport.
  • Validarile multiple pot fi realizate doar prin alegerea optiunii dedicata, astfel ca nu exista riscul validarilor multiple printr-o apropiere accidentala de validator a cardului bancar.
  • La un singur validator pot fi efectuate validari atat cu cardul de transport cat si cu un card bancar, calatorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plata.
  • STB SA precizeaza cs tariful calatoriei este acelasi, indiferent cu ce tip de card alege calatorul sa plateasca: 1,3 lei – pe liniile urbane; 1,5 lei – pe liniile regionale si 3,5 lei – pe liniile expres.

Potrivit comunicatului de presa al PMB, Pentru implementarea acestui proiect, STB SA a semnat la finalul anului 2019 un contract cu BCR, prin care operatorul bancar asigura implementarea solutiei tehnice, utilizand validatoarele de noua generatie instalate pe noile vehiculele din parcul STB SA (Otokar si in curand autobize Hibrid).

SURSA

CITESTE SI: Cum arata autobuzele hibrid care vor circula in Bucuresti? Primele imagini cu prototipul!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

thirteen − four =