Unde are loc Targul de Paste din Bucuresti in acest an. Anuntul Primariei

Targul de Paste

Cum de la Primaria Sectorului 4 inca nu am primit nicio veste legata de evenimentele de sezon, care ar trebui sa fie organizate la sfarsitul acestei luni, zicem noi ca nu e rau sa va informam macar in legatura cu ce va face Primaria Capitalei. Asta pentru ca PMB tocmai a anuntat detalii legate de Targul de Paste 2019 din Bucuresti si pentru ca, la un moment dat, poate mai evadam si noi din sectorul 4… Desigur, doar atunci cand merita 🙂

Fara alte comentarii, iata in continuare comunicatul de presa al Primariei Generale:

“Primaria Municipiului Bucuresti, prin Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza, in perioada 20 – 29 aprilie 2019, cea de-a zecea editie a Targului dedicat Sarbatorilor Pascale din Capitala – „Traditii si Flori de Sarbatori”, in Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle.

Evenimentul se adreseaza bucurestenilor care petrec Sarbatorile Pascale in Capitala, dar si turistilor, si isi propune sa valorifice arta populara si traditiile autentice, adunand producatori si mestesugari din toate colturile tarii, care folosesc cu mandrie tehnicile de lucru si retetele romanesti mostenite din familie.

In fiecare zi, intre orele 10:00 – 21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 70 de casute din cadrul evenimentului, obiecte mestesugaresti si produse culinare, dar si o zona gastronomica amenajata, cu gustari calde si specialitati de sezon. In cadrul targului, bucurestenii vor gasi sute de produse traditionale, precum: oua incondeiate si decorate traditional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramica, sticla si lemn, accesorii si decoratiuni pentru masa de Paste, cozonaci, prajituri de casa, pasca etc.

De asemenea, timp de zece zile, mesterii populari vor dezvalui in spatiul expozitional, secretele tehnicilor folosite, publicul avand ocazia sa participe la demonstratii de prelucrare a sticlei, prelucrare a pielii, de incondeiere, decorare si gravare a oualor de Paste, de realizare a unor obiecte si decoratiuni din panusa sau de prelucrare a lemnului, pentru obtinerea diverselor obiecte din gospodarie.

Targul de Paste reprezinta, in fiecare an, un bun prilej de redescoperire a produselor din gospodariile taranesti si a mesterilor traditionali, creand astfel o punte intre mediul rural si cel urban.

Targul de Paste este un eveniment cu intrare libera.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 1 =