Taxa unica de salubrizare, in Sectorul 4 – costul serviciului scade!

Primaria Generala

Toti locuitorii din sectorul 4 vor plati o taxa unica de salubrizare incepand cu data de 10 aprilie, in urma aprobarii unei Hotarari in cea mai recenta sedinta a Consiliului Local S4.

Astfel, taxa unica de salubrizare este stabilita la valoarea de 5,98 lei, fata 7,11 lei cat era pana acum.

“Vreau sa va informez ca, din luna aprilie, toti locuitorii sectorului 4 vor plati o taxa de gunoi. Pentru cei care au evitat pana acum sa semneze contracte de salubrizare nu este o veste buna, pentru ca vor fi nevoiți sa intre in randul lumii civilizate si sa plateasca acest serviciu. Pentru toti ceilalti, cetateni care au contracte de salubrizare in vigoare, vestile sunt foarte bune. Si spun acest lucru pentru ca, la finalul lunii ianuarie, Consiliul Local al sectorului 4 a adoptat o hotarare potrivit careia, incepand cu 10 aprilie, se instituie taxa unica de 5,98 lei pe membru de familie, fata de 7,11 lei cat este in prezent. Iar asta inseamna o scadere a acestei taxe”, scrie primarul sectorului 4, Daniel Baluta, pe blogul sau.

Edilul mai anunta ca, incepand cu data de 10 aprilie, cei care care refuza sa semneze un contract de salubrizare, respectiv cei care vor continua sa arunce gunoiul pe unde apuca, fara sa achite serviciul de ridicare a deseurilor menajere, vor fi amendati: “Ii informez pe toti cei care nu vor sa-si respecte concetatenii si care vor continua sa depoziteze gunoi pe spatiul public, ca administratia locala va aplica amenzi. La fel se va intampla si in cazul in care se refuza semnarea unui contract de salubrizare, mizandu-se pe faptul ca Primaria va ridica gunoiul oricum, pe bani publici, adica pe banii celorlalti contribuabili”.

O alta veste buna este ca plata taxei pentru ridicarea gunoiului va fi platita doar la Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 4, iar plata va putea fi facuta si online.

Iata ce trebuie sa mai stiti:

 • Din 10 aprilie, facturile pentru strangerea gunoiului nu vor mai exista, iar contractele cu societatile de profil vor deveni nule;
 • Pentru agentii economici taxa se va stabili in functie de cantitatea de deseuri generata intr-o luna, iar pretul va fi de 80 de lei / mc  / luna (firmele nou infiintate vor plati mai putin, respectiv un SRL  debutant va avea de achitat pe luna in jur de 40 de lei/mc);
 • Taxa de salubrizare se va plati lunar sau in doua transe anuale egale, pe 31 martie sau pe 30 septembrie;
 • Pentru stabilirea taxei, Asociatiile de proprietari vor depune liste cu numarul de locatari, la Directia de Impozite si Taxe Sector 4 (prin posta, e-mail sau la sediile Directiei);
 • Locuitorii care nu sunt membri ai unei asociatii de proprietari au la dispozitie 60 de zile de la data de 10 aprilie pentru a depune declaratia pe proprie raspundere la Directia de Ipozite si Taxe.

Sursa: danielbaluta.ro

7 Comments

 1. D

  February 24, 2017 at 10:44 pm

  Asa si eu de ce am primit harite de la rebu ca, de la 1 martie pretul la gunoi creste de la 5 la 7 lei?

 2. Anca Sechei

  March 6, 2017 at 10:15 am

  Am fost notificati de catre REBU la 28.02.2017 ca vor ridica tomberoanele la 11.04.2017, cand expira ctr.REBU cu primaria. Nu avem nicio solutie in acest sens, comunicata de Primarie.
  DE FAPT SI DE DREPT: contractul era incheiat intre REBU si asociatiile de proprietari, nu cu PRIMARIA.
  DE CE SA MEARGA BINE IN CONTINUARE CE MERGEA BINE PANA ACUM ? Astea sunt activitatile noului primar, sa destabilizeze ce functiona, in loc sa continuie cu ceea ce nu s-a putut face pana acum.
  Te regretam enorm, DOMNULE PIEDONE!!

 3. Catalin ROBU

  April 5, 2017 at 2:00 pm

  la noi rebu a “furat” tomberoanele care erau cumparate de mine;
  Cand va ridica primaria S4 gunoaiele, si in ce le vom depozita pana dl primar se va decide?
  dle primar, nu uitati ca vine vara si incep caldurile;

  Si ptr verificarea captcha (calculul matematic), sa inteleg ca doar cei care stiu engleza au dreptul sa-si spuna o parere? DISCRIMINARE va spune ceva stimate administrator de site?

  Please enter an answer in digits:
  four + thirteen =

 4. Stefan Grozavu

  April 5, 2017 at 4:14 pm

  Stie cineva de cand va ridica primaria gunoiul si daca ne pot obliga in vre-un fel sa reziliem un contract incheiat cu un prestator de servicii?

 5. Popescu Carmen

  April 6, 2017 at 9:04 am

  Buna ziua,
  Ne aflam in situatia in care spatiul ingradit in care sunt tomberoanele este plin de sobolani care nici nu se mai sinchisesc de prezenta locatarilor. Am sunat la Primaria S4, la ADP S4, si la Primaria Capitalei, nimeni nu are o solutie decat sa ma trimita de la o institutie la alta sau sa-mi ofere varianta contactarii unei societati private. Lucru pe care l-am si facut, dar varianta oferita de ei este montarea unor panouri din metru in metru pe gard, cu otrava, intrebarea mea de ce ar cobora sobolanii din tomberoane, unde au mancare la discretie, ca sa mearga la panourile montate pe gard, pline cu otrava. Suma ceruta nu era mare, dar mi se pare complet inutila. S-a mai confruntat cineva cu o situatie similara si daca au rezolvat-o, va rog sa ma indrumati si pe mine. Multumesc frumos.

 6. Estrella

  September 26, 2017 at 1:35 am

  Mai mare idioțenie ca asta ,nu am pomenit ! Ex.daca sunt proprietar și am doua case , dacă inchiriez una dintre ele , pot sa am chiriași 3 luni și inca 6 nu ! Cine plătește gunoiul pt cele 6 luni in care nu a produs nimeni gunoi ?!Dacă primăria voia să aducă accesti bani la bugetul de stat,trebuia să lase metoda de strângere a banilor,acceasi, ca și până acum și colecta banii de la administratori .

 7. Estrella

  September 26, 2017 at 1:52 am

  Sau o altă situație posibilă : in momentul declarării nr-ului de persona dintr-un apartament , sunt 2 membri , plătești gunoiul pt tot anul și pe la jumătatea anului moare unul din locatari , rămâi cu banii dați ?!Te mai despăgubește cineva ?! Nu cred ! Dacă primăria voia să facă rost de bani, trebuia să închirieze toate locurile de parcare pe care le are împrejurul blocului , nu sa le de-a pe sub mana , că sunt multe neplătite și dacă te duci să ceri unul, spune că nu are , dacă nu dai șpagă .Eu personal am cerut sa inchiriez locul de parcare ,unde am mașina parcată zilnic , și îmi spune că este al altcuiva , dacă cineva plătea pt el nu-l revendica , timp de 4 ani , decand parchez pe acel loc ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 − 11 =