Terifiant: in sectorul nostru oamenii dispar in “Lacul fara fund”!

Lacul fara fund

Nu este o noutate pentru locuitorii sectorului 4 ca multi oameni au sfarsit inecati in “Lacul fara fund”. Vorbim chiar despre lacul din Parcul Tineretului, aceasta intindere de apa la malul careia ne plimbam agale de multe ori, ascultand ciripitul pasarelelor. Circula vorba prin sector ca apa nu ar avea fund si ca pe locul ei s-ar fi aflat candva un cimitir si o biserica. Pentru ca zona pare a fi bantuita de spiritele decedatilor, ale caror morminte nu se mai vad, aici se inregistreaza foarte des victime.

Foarte multi tineri s-au inecat in apele Cociocului, iar trupurile lor nu au fost gasite pana astazi. Legenda ne spune ca sunt inghititi de apa, dar nu stim daca sa o credem sau nu.

Apa de un verzui inchis nu ne permite sa zarim nimic. Lacul este destul de intins si imi amintesc ca atunci cand ma pregateam pentru proba sportiva de la BAC oboseam, dupa ce alergam 1 km in jurul sau. Incepeam alergarea in dreptul insulei, iar cand ma apropiam de zona podului abia mai respiram. Pana aproape de partea opusa (in zona Palatului Copiilor) ma lasam pagubasa. Imi continuam antrenamentul la pas, admirand privelistea Cociocului.

Stiam inca de pe atunci ca se mai numea “Lacul fara fund”. In fiecare saptamana auzeam la scoala o povestioara in care colegul colegului si-a pierdut viata in Tineretului, inecat in lac. Aceste istorioare ma faceau sa devin si mai precauta, iar in alergarea mea aveam grija sa nu ma impiedic si sa ma mentin departe de margine.

Unii colegi mai curajosi, se avantau iarna pe gheata de deasupra apei. Cand aceasta incepea sa se fisureze, cei de la mal radeau de ei cum ca i-ar fi tras cineva de picioare. Se intorceau speriati pe zapada de pe mal, cu fetele albe de spaima si inghetate. Ba, erau amortiti de-a binelea si ne trebuiau zeci de minute ca sa-i aducem inapoi, pe planeta!

Misterul Cociocului nu a fost elucidat nici pana astazi. Datele istorice nu scot la iveala faptul ca ar fi existat un cimitir in zona, ci doar o groapa de gunoi. Dar povestile locuitorilor depasesc orice imaginatie! Pana vom afla adevarul poate ca e mai bine sa ne incredem in intelepciunea poporului care spune ca “apele linistite ascund secrete adanci”.

5 Comments

 1. cristina

  May 23, 2016 at 1:54 pm

  Desi e mai mult decat evident ca aceste povesti nu sunt reale, sunt relatate atat de bine incat chiar mi se par terifiante si cu siguranta o buna perioada de timp voi evita acest loc.

  • hohaverla

   May 23, 2016 at 7:50 pm

   a fost cimitir inainte . in Cocioc s-au gasit urme umane cadavre mortaciuni si pesti mari de tot , ceva gen balauri

 2. Piedone

  May 24, 2016 at 11:25 pm

  Ce treaba are legenda lacului din parc cu faptul ca o fatuca devoratoare de shaorma ca tine nu putea alerga 1 km? Sa intelegem ca nu ai luat bacul la sport din cauza lacului fara fund?

 3. Purcea

  May 25, 2016 at 8:42 am

  Se mai spune că dacă apa scade foarte tare s-ar vedea o cruce a unei cupole de biserică în partea stingă a lacului spre parcul Libertăți, și sincer în 39 de ani o singură dată am văzut lacul scăzut foarte mult dar nu am luat în seamă acest aspect ,cu regret pentru cei înecați în acest lac dar crucile de pe marginea lacului ascund totuși ceva!!????????????????????

 4. Purcea

  May 25, 2016 at 9:59 am

  Dar încă o sesizare, au scurgeri pentru golire a lacului ,de ce nici o firma care a avut lacul în succesiune nu la golit sau scăzut pentru curania lacului???? Lacul se știe că are foarte multe izvoare!!!!????????????

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × 3 =