Trecerea la nivel cu calea ferata de la intersectia soseaua Berceni cu DNCB, dezastru pentru soferi

calea ferata

Un grup de initiativa de pe Facebook a incercat sa afle daca exista vreo sansa, macar in viitorul apropiat, ca trecerea la nivel cu calea ferata de la intersectia Soseaua Berceni cu DNCB, care se afla intr-o stare deplorabila, sa fie reparata vreodata. Ghiciti ce raspuns au primit oamenii? Nu sunt bani, iar aici nu mai este vorba despre admnistratia locala, ci despre CFR, care desi pare sa aiba bunavointa, nu are fonduri.

Trecerea la nivel cu calea ferata care face legatura intre Bucuresti si comuna Berceni este tranzitata zilnic de foarte multe autoturisme, soferii neavand o alternativa la acest traseu. Marea problema este legata de gropile care au aparut in asfalt, si nu de ieri de azi, ci de ani de zile. De cateva ori s-a incercat “carpirea” gropilor, dar este clar ca asta nu este o solutie. Soferii nevoiti sa treaca zilnic prin intersectie au ajuns la disperare, dar se pare ca tot ce li se promite este realizarea unor lucrari provizorii.

In final, oamenii au facut un grup pe Facebook (Miting pentru Centura – Berceni), pentru a cere o reactie oficiala din partea CFR-ului, reactie care a venit repede: nu sunt bani pentru a angaja o firma specializata care sa realizeze lucrarea. Tot ce poate face CFR-ul este sa “sa intervina cu personalul propriu din subordine ori de cate ori este necesar, in executarea lucrarilor provizorii de asternere si compactare a mixturii asfaltice reci de care dispune in stoc”. Lucru care s-a si intamplat, pentru ca CFR-ul a trimis recent o echipa care a plombat cateva gropi. Asa cum era de asteptat, insa, carpeala nu a rezistat mai mult de o saptamana (vedeti imagini la sfarsitul articolului).

Dupa cum scrie Vasile Diaconu, cel care a si trimis sesizarea catre CFR:  “E surprinzator ca o Companie Nationala nu are 5-10.000 euro pentru o reparatie mai serioasa. Inseamna ca este exclus sa avem vreodata Centura Feroviara (cca. 500 milioane euro).”

Cititorii care ne-au scris pe acest subiect au facut, luna trecuta, si o petitie, pe care au semnat-o pana acum aproape 1.500 de oameni, si care se numeste Timp liber cu familia, nu in ambuteiajele de pe Soseaua Berceni!  Dar, pe langa aceasta petitie, oamenii au de gand sa organizeze un miting si sa blocheze interesectia, pentru ca sunt constienti ca niciuna dintre autoritati nu va face nimic ca sa rezolve situatia.

Iata raspunsul complet al CFR si cateva imagini cu trecerea la nivel cu calea ferata de la intersectia soseaua Berceni cu DNCB:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 + 15 =