Un centru de asistență pentru persoane vârstnice va fi deschis de către PMB pe Calea Șerban Vodă

centru

Primăria Capitalei va înființa un centru de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice într-un imobil de pe Calea Şerban Vodă, din Sectorul 4. Primarul General, Nicușor Dan, a anunțat, pe Facebook, că în ultima ședință a Consiliului General a fost aprobată depunerea solicitării în cadrul apelului de proiecte PNRR care vizează construirea, echiparea, operaţionalizarea şi funcţionarea unor astfel de servicii sociale.

Potrivit primarului, centrul pentru persoane vârstnice va fi situat într-un imobil de pe Calea Şerban Vodă nr. 164-168, aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă a Municipiului Bucureşti și va avea o capacitate de cel puțin 100 de persoane, dintre care 60 în cadrul centrului de zi și 40 în cadrul serviciilor de îngrijire la domiciliu acordate de echipe mobile.

Beneficiarii direcți vor fi persoane vârstnice aflate în situații de risc social, care au nevoie de îngrijire de lungă durată.

„La centru vor exista și sesiuni de instruire la care persoanele vârstnice se pot înscrie în funcție de dorințe: tehnologia informației și comunicațiilor, dezvoltarea culturii antreprenoriale, cunoștințe în domeniul sănătății și privind gestionarea veniturilor proprii, promovarea unui stil de viață sănătos. Vor fi și programe de instruire a aparținătorilor persoanelor vârstnice, care vor fi învățați cum să-și îngrijească seniorii, precum și de mentorat, prin care beneficiarii vor deveni mentori pentru tânăra generație. Totodată, vor exista și programe de voluntariat.”, mai precizează Nicușor Dan.

Valoarea solicitată în cererea de finanțare este de 18.426.318,58 de lei, din care valoare eligibilă 6.103.671,94 de lei. Banii sunt necesari pentru amenajarea imobilului, dotarea spațiului și acordarea serviciilor sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen − 4 =