Un hub tehnologic si un patinoar olimpic, proiecte adoptate de Consiliul Local al Sectorului 4

patinoar

Consiliul Local al Sectorului 4 a adoptat, in sedinta de pe 14 octombrie, doua proiecte privind un hub tehnologic si un patinoar olimpic. Unul dintre proiecte stipuleaza aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea unei constructii modulare cu functiunea de hub tehnologic pe soseaua Vitan Barzesti nr. 11. Valoarea investitiei este estimata la circa 7,2 milioane de lei cu TVA.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, amenajarea unei constructii modulare cu functiunea de hub tehnologic urmareste realizarea infrastructurii necesare pentru dezvoltarea si corelarea activitatilor desfasurate in campusul educational din soseaua Vitan Barzesti nr. 11.

“Acest hub tehnologic va crea pentru sectorul nostru noi locuri de munca in sectorul de tehnologie in urmatorii ani, intr-o initiativa de a deveni un hub global pentru intreaga comunitate“, prevede sursa citata.

Un alt proiect adoptat in sedinta Consiliului Local al Sectorui 4 stipuleaza ca se aproba indicatorii tehnico-economici pentru un patinoar olimpic, valoarea investitiei fiind estimata la circa 59 de milioane de lei cu TVA.

Primaria Sectorului 4 anunta in septembrie ca, in colaborare cu Federatia Romana de Hochei pe Gheata, va construi un patinoar acoperit, unde se vor putea desfasura competitii sportive nationale si internationale, campionate europene si mondiale de hochei, inclusiv spectacole de divertisment pentru public.

Proiectul va fi oferit cu titlu gratuit de catre Federatia Internationala de Hochei pe Gheata, iar constructia va fi realizata in curtea Liceului Tehnologic de Metrologie “Traian Vuia”, pe un teren de 2,5 hectare. Fiind singurul patinoar olimpic din sudul tarii, acesta va avea o capacitate de 1.500 de locuri si va fi destinat tuturor activitatilor care se pot desfasura pe gheata, mentiona autoritatea locala.

SURSA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

14 − 4 =