Unde ieșim în weekend? Avem cel puțin 4 evenimente importante la sfârșit de săptămână!

Weekendul ăsta promite să fie cu adevărat special pentru toți cei care vor să participe la diverse evenimente. Nu doar pentru că promenada de pe Calea Victoriei – Străzi Deschise – se află la ultima ediție din acest an, ci pentru că tot în București avem un festival unde puteți vedea baloane cu aer cald, un alt festival, de teatru de această dată, dar și unul de arte care se va desfășura în zonele periferice ale Bucureștiului.

„Străzi Deschise”, la ultima ediție din acest an!

Este ultimul weekend din acest an când Calea Victoriei devine pietonală – Străzi Deschise, la ultima ediție.

„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, Calea Victoriei va deveni zonă pietonală doar duminică, 8 octombrie 2023, iar în zilele de 7 și 8 octombrie, strada Pucheni din sectorul 5, între str. Dretea și str. Teodor Mazilu, devine pentru prima dată spațiul de atracție al locuitorilor din cartier, care se vor putea bucura de activități artistice, sportive și educative, de la spectacole de teatru, circ sau magie la ateliere de creație și concerte de muzică populară.

Cea de-a treia ediție a proiectului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, a luat startul în luna aprilie și a propus bucureştenilor, până în luna octombrie, o serie de weekenduri pietonale în oraş, menite să transforme spaţiul public, altminteri aglomerat, în zone de relaxare temporare pentru locuitori şi turişti.

Programul complet al evenimentului AICI

 

X-FEST – Festivalul Internațional de Teatru Tânăr EXCELSIOR

X-FEST – Festivalul Internațional de Teatru Tânăr EXCELSIOR aduce pe scenele din București spectacole relevante pe plan internațional, realizate de companii și artiști de valoare din Germania, Franța, Cehia, Grecia, Bulgaria și România

Între 7-15 octombrie se va desfășura X-FEST – Festivalul Internațional de Teatru Tânăr EXCELSIOR, un eveniment unic în Capitală organizat de Teatrul EXCELSIOR, instituție din subordinea Primăriei Capitalei.

Tema acestei ediții este de actualitate- Limite/Limits,  iar spectacolele vor oferi câteva răspunsuri la întrebări legate de umanitate, dezvoltare și limite.

Aflat la prima ediție, evenimentul va aduce în București 18 reprezentații ale unor spectacole relevante pe plan internațional, realizate de companii și artiști de valoare din Germania, Franța, Cehia, Grecia, Bulgaria și România, care vor fi jucate pe scenele a 8 teatre bucureștene -Teatrul EXCELSIOR, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul Godot.

Mai multe detalii și bilete AICI

Festivalul PeriFEERIC – NeighbourGOOD Days of Bucharest

Între și 8 octombrie, Festivalul PeriFEERIC – NeighbourGOOD Days of Bucharest transformă mai multe locații din zonele periferice ale Capitalei în centre de expresie artistică ce vor găzdui o serie de evenimente atractive pentru publicul de toate vârstele. Organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului BucureștiFestivalul PeriFEERIC – NeighbourGOOD Days of Bucharest își propune să răspândească bucuria artei în fiecare colț al orașului pentru a crea o conexiune autentică între artiști și comunități, dar și să contribuie la încurajarea locuitorilor de a descoperi specificul necunoscut al zonelor periferice prin participarea activă la manifestări culturale variate.

Accesul la evenimentele din cadrul PeriFEERIC – NeighbourGOOD Days of Bucharest este liber.

Programul complet al festivalului AICI

Riseup Student Fest – ai zburat vreodată cu balonul cu aer cald?

Riseup Student Fest continuă este un eveniment inedit pentru că oferă experiența ridicării în aer cu baloane cu aer cald, dar și muzică și se desfășoară în Campusul Politehnicii București. Intrarea este liberă. „De la concursuri cu premii surpriza, muzica live, stand-up comedy, spectacole de teatru si dans, competitii sportive, Bus Party, prezentari de proiecte inovative realizate chiar de studentii universitatii, ateliere interactive, pana la prezenta inedita a baloanelor cu aer cald, RiseUP STUDENT FEST va avea toate ingredientele unui eveniment de neuitat.”, promit organizatorii, adică Asociatia Club Sportiv MachineMan, in parteneriat cu cu Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti.

Detalii despre eveniment AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 + 14 =