5 unitati de invatamant din sectorul 4 inchise in doar doua zile din cauza infectarilor cu SARS-CoV2!

sectorul 4

Primaria sectorului 4 a anuntat ca miercuri – 6 octombrie – au fost inchise doua unitati de invatamant din sector, iar ieri – 7 octombrie – alte trei unitati au trecut, de asemenea, la cursuri online. Motivul este dat de cazurile de infectare cu SARS-CoV 2 inregistrate in ultimele zile in aceste scoli.

Va prezentam in continuare anunturile autoritatilor care vizeaza sectorul 4

6 Octombrie – Două unități de învățământ din Sectorul 4 se închid din cauza cazurilor de infectare cu SARS-COV 2

Ca urmare a deciziei Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, se suspendă cursurile cu prezența fizică în cazul a două unități de învățământ din Sectorul 4: Colegiul Național ”Ion Creangă”, situat în strada Cuza Vodă nr. 51 și Grădinița nr. 30 din Bulevadrul Dimitrie Cantemir nr. 16 A.

Decizia a fost luată în baza Ordinului Comun al Ministerul Educației și al Ministerului Sănătății nr. 5338/1082 din 01 octombrie 2021 și prevede suspendarea activității cu prezență fizică în ambele situații pentru următoarele 14 zile, după ce s-a constatat că mai mult de jumătate din numărul de clase/grupe funcționează deja în scenariul 2 (cursuri online). 

Spre exemplu, în cazul Colegiului Național ”Ion Creangă”, 17 dintre cele 32 de clase funcționau deja în sistem online, iar în cazul Grădiniței nr. 30, patru dintre cele opt grupe de preșcolari erau deja trecute în sistem online. 

În perioada suspendării cursurilor cu prezență fizică, unitățile de învățământ împreună cu Direcția Generală de Administrare a Unităților de Învățământ și de Sport din cadrul Primăriei Sectorul 4 vor desfășura activități de dezinfecție a clădirilor în care funcționează cele două unități mai sus menționate, astfel încât la finalul celor două săptămâni atât copiii, cât și cadrele didactice să revină la clase în condiții de maximă siguranță sanitară.


7 Octombrie – Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Liceul Teologic Adventist “Ștefan Demetrescu” și Școala Gimnazială Nr 165 din Sectorul 4 se închid din cauza cazurilor de infectare cu SARS-CoV 2

Ca urmare a deciziei Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, începând de vineri, 08 octombrie a.c., se suspendă cursurile cu prezența fizică ale elevilor în următoarele unități de învățământ preuniversitar de stat din Sectorul 4: Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Liceul Teologic Adventist “Ștefan Demetrescu” și Școala Gimnazială Nr 165.

Astfel, în următoarele 14 zile, toți elevii unităților de învățământ mai sus menționate vor urma cursurile în sistem online, după ce 26 de clase din totalul celor 51 aparținând Colegiului Național Mihai Eminescu, 7 din cele 13 clase aparținând Liceului Teologic Adventist “Ștefan Demetrescu” respectiv 14 din totalul celor 28 de clase ale Școlii Gimnaziale Nr 165 au intrat în scenariul 2 de funcționare (cursuri online). 

Decizia ce vizează cele trei unități de învățământ din Sectorul 4 al Capitalei a fost luată în baza Ordinului Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nr. 5338/1082 din 01 octombrie 2021, conform căruia „la data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/claselor, se suspendă activitatea cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ, pentru o perioadă de 14 zile.”

Totodată, în perioada suspendării cursurilor cu prezență fizică, cele trei unități de învățământ mai sus menționate împreună cu Direcția Generală de Administrare a Unităților de Învățământ și de Sport din cadrul Primăriei Sectorului 4 vor desfășura activități de dezinfecție a clădirilor unităților de învațământ, pentru ca la finalul celor două săptămâni, activitatea didactică să poată fi reluată în condiții de maximă siguranță.

SURSA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × 1 =