Vacanta, prelungita din nou in Bucuresti: elevii revin la scoala abia pe 16 ianuarie din cauza gerului si unui nou val de ninsori

deszapezire

Elevii din Bucuresti ar fi trebuit sa revina in clase incepand de miercuri sau joi, insa, din cauza unor noi avertizari de vreme nefavorabila, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a decis ca scolile, liceele si gradinitele sa se redeschida abia luni, 16 ianuarie.

Declaratia a fosta facuta aseara de edilul Capitalei, in urma consultarilor cu specialistii meteorologi si responsabilii din Educatie. In aceasta diminieata, in Bucuresti, se anunta minus 23 de grade Celsius, iar pe seara se asteapta un nou val de ninsori si viscol.

“Am luat legatura cu specialistii in meteorologie, atat pe parcursul zilei, cat si in aceasta seara (luni – 9 ianuarie – n.r.), m-am consultat cu domnul ministru al Educatiei, de asemenea cu inspectorul scolar general, am discutat cu domnul prefect, cu primarii de sectoare, cu medici, cu parinti si concluzia este una foarte clara: avand in vedere conditiile meteo vitrege, incepand de maine seara, miercuri si chiar joi, in mod rational scoala ar putea sa inceapa in Capitala vineri, ceea ce ar fi neplacut pentru ca ar fi o zi de sfarsit de saptamana. De aceea, impreuna am luat decizia ca toate cursurile sa inceapa luni, 16 ianuarie. De asemenea, atunci se vor deschide toate cresele, gradinitele, scolile si liceele”, a anuntat Primarul General, dupa sedinta Comandamentului de iarna de ieri.

Decizia a fost luata si pentru ca aceasta saptamana nu era una de predare in scoli, ci de evaluare, asa ca nu se va pune problema recuperarii cursurilor in perioada urmatoare, dupa reinceperea cursurilor.

Potrivit meteorologilor, pe langa gerul cumplit care loveste Bucurestiul (si, de altfel, toata partea de Sud-Est a Romaniei), din seara de marti vor reincepe precipitatiile semnificative sub forma de ninsoare, care se vor manifesta si in urmatoarele zile, respectiv miercuri si joi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × 1 =